Foto: Freepik

Když jsme poprvé otevřeli krabičku iPhonu 16 Pro, první věc, která nás zaujala, byla jeho minimalistická a elegantní prezentace. Apple v tomto ohledu zůstává věrný svému stylu – všechno je pečlivě uložené a dokonale sladěné. Telefon na nás dýchl kvalitou hned po vybalení, a to ještě dříve, než jsme ho vzali do ruky.

Prémiový pocit v ruce

Samotný telefon působí neuvěřitelně prémiově. Nový design s titanovým rámem a jemně zaoblenými hranami zajišťuje, že telefon sedí v ruce příjemně a přirozeně. Přestože je kovový, nepůsobí studeně ani nepříjemně těžce. Naopak, je dokonale vyvážený. Povrchová úprava je hladká, ale ne kluzká, což je velké plus pro každodenní používání.

Vyniká i nový výřez pro fotoaparáty, který je o něco decentnější a opticky méně rušivý. Moduly pro fotoaparáty mají elegantní uspořádání a telefon i díky nim působí jako technický klenot. Displej působí větší a tenčí rámečky dávají vyniknout obsahu.

Těšíme se na funkce a výkon

I když jsme se zatím do hloubky nedostali k testování funkcí, těšíme se především na nové fotografické možnosti. iPhone 16 Pro slibuje pokročilé funkce pro focení a natáčení videí, včetně vyššího výkonu při špatných světelných podmínkách. Rádi bychom vyzkoušeli i nový zoom objektiv a možnosti práce s portréty.

Velkým lákadlem je pro nás také vylepšený výkon a baterie. Díky novému procesoru A18 Pro a vyšší energetické efektivitě očekáváme hladký chod aplikací a delší výdrž na jedno nabití. Navíc jsme zvědaví na adaptivní obnovovací frekvenci displeje, která by měla šetřit energii při běžném používání a zároveň nabídnout maximální plynulost při hraní her nebo sledování videí.

Budoucí testování

Zatím jsme pouze na povrchu, ale už teď můžeme říci, že se iPhone 16 Pro nese v duchu luxusu a špičkového zpracování. Na testování dalších funkcí, jako jsou nové fotoaparáty, výkon v náročných aplikacích či výdrž baterie, se v redakci těšíme. Každopádně první dojem je skvělý a očekávání, že tento model nastaví laťku opět o něco výš, jsou vysoká.

Tento telefon si v ruce budete užívat nejen díky výkonu, ale i kvůli jeho skvěle propracovanému designu a pocitu, který ve vás vyvolává.

Zdroj: aurorský text ITTB.cz