Foto: Freepik

Zbrusu nový přístup ke Snapchatu

Snapchat, populární sociální síť zaměřená na krátkodobé sdílení fotek a videí, udělal další krok vpřed. Novinka, kterou přináší iOS 18, umožňuje spustit fotoaparát Snapchatu přímo z uzamčené obrazovky iPhonu. Tato funkce má za cíl zjednodušit a zrychlit přístup k pořizování snímků, aniž byste museli procházet obvyklými kroky, jako je odemykání telefonu a otevírání aplikace.

Co to znamená pro běžné uživatele? Pokud se vám například naskytne moment, který chcete rychle zachytit, nemusíte se trápit odemykáním telefonu. Stačí jen jedním klepnutím na zamykací obrazovku otevřít kameru Snapchatu, která bude okamžitě připravena k akci.

Snapchat
Snapchat

Foto: Freepik

Jak to funguje?

Po aktualizaci na iOS 18 získáte možnost přizpůsobit si uzamčenou obrazovku podle svých potřeb. Jedním z kroků, které Apple umožňuje, je výměna stávajících ikon za nové, mezi které patří právě i kamera Snapchatu. Stačí pár jednoduchých kroků:

  1. Stiskněte a podržte zamykací obrazovku.
  2. Vyberte možnost „Upravit“.
  3. Odstraňte stávající ikony jako svítilna nebo klasická kamera.
  4. Přidejte ikonu kamery Snapchatu.

Takto snadno si nastavíte přístup ke Snapchatu přímo z domovské obrazovky.

Omezené možnosti? Ne tak docela!

Tato funkce přináší jednoduchý přístup, ale má svá omezení. V režimu „Camera Only“, který se spouští přímo ze zamykací obrazovky, budete mít možnost pořídit fotografii, ale už ne přidávat filtry nebo okamžitě sdílet snímek. Abyste mohli svou fotku plně upravit a publikovat, budete muset nejprve odemknout telefon pomocí Face ID, Touch ID nebo hesla.

Přesto se jedná o užitečnou novinku, pokud chcete rychle zachytit něco důležitého. Zároveň je důležité zmínit, že tato funkce nebude vyhovovat každému – zejména těm, kteří rádi tráví více času úpravou svých snímků, než je publikují. Pro ně zůstává nezbytné odemknutí zařízení.

Co dalšího přináší iOS 18 pro Snapchat?

Kromě nového přístupu ke kameře přináší iOS 18 ještě jednu vychytávku pro fanoušky Snapchatu. Nově lze použít tlačítka pro ovládání hlasitosti iPhonu k pořizování snímků. Jedním stisknutím tlačítka se zachytí fotografie, přidržením tlačítka pak spustíte nahrávání videa. Tato jednoduchá funkce je skvělým doplňkem pro uživatele, kteří chtějí pořizovat snímky či videa snadněji a rychleji.

Jak z této funkce vytěžit maximum?

Pokud jste pravidelným uživatelem Snapchatu, tato novinka vám může usnadnit každodenní interakce s aplikací. Zde je několik tipů, jak tuto funkci efektivně využívat:

  • Rychlé momentky: Už žádné ztracené příležitosti! Díky rychlému přístupu k fotoaparátu můžete zachytit jakýkoli okamžik během několika sekund.
  • Minimalismus na uzamčené obrazovce: Pokud preferujete jednoduchou zamykací obrazovku, může být užitečné nahradit méně využívané ikony, jako je svítilna, právě kamerou Snapchatu.
  • Objemové tlačítko jako spoušť: Tato možnost je ideální pro pořizování snímků jednou rukou nebo v situacích, kdy nemáte čas se soustředit na dotykové ovládání.

Aktualizace Snapchatu – co čekat do budoucna?

Nová funkce pro uživatele Snapchatu je dostupná již tento týden, pokud máte nainstalovaný iOS 18.0 nebo vyšší. Očekává se, že další aktualizace iOS 18.1 přinese ještě více vylepšení, která usnadní používání Snapchatu. A co víc, Snapchat neustále pracuje na nových funkcích, takže se můžeme těšit na další překvapení.

Snapchat si dlouhodobě zakládá na inovacích a interaktivních funkcích, které zpříjemňují používání aplikace. Možná se brzy dočkáme dalších možností, jak personalizovat uzamčenou obrazovku, ať už se jedná o přidávání více aplikací nebo zcela nové způsoby, jak interagovat se Snapchatem.

Jak získat přístup?

Pokud vás tato novinka zaujala, stačí si stáhnout nejnovější aktualizaci Snapchatu a iOS 18. Jakmile bude vše aktualizované, můžete se pustit do úpravy zamykací obrazovky a přidání Snapchatu mezi své oblíbené funkce.

Aktualizace Snapchatu je zdarma dostupná v App Store a samotná funkce by měla být automaticky dostupná všem uživatelům, kteří mají novější verzi iOS. Pokud ještě nemáte iOS 18, nezapomeňte si zkontrolovat, zda je vaše zařízení kompatibilní.

Závěr

Novinka, která umožňuje přístup ke kameře Snapchatu přímo z uzamčené obrazovky, je skvělým příkladem toho, jak mohou malé změny výrazně zlepšit uživatelskou zkušenost. Tato funkce je vhodná pro každého, kdo chce rychle a snadno zachytit momentky, aniž by musel projít několika kroky pro otevření aplikace.

Snapchat ukazuje, že i drobné inovace mohou přinést velké výhody, a díky tomu se stává ještě dostupnějším nástrojem pro každodenní sdílení okamžiků.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)