Foto: Freepik

Jak bude Business Caller ID fungovat?

Business Caller ID umožní firmám zaregistrovat se a zobrazovat nejen své jméno, ale také logo a specifické informace o oddělení při volání zákazníkům. Tato funkce má být spuštěna v průběhu roku 2024 a její cíl je jasný – zlepšit důvěru uživatelů při rozpoznávání, kdo jim volá, a ochránit je před podvodnými telefonáty.

V praxi to bude znamenat, že například pokud vám zavolá váš bankovní poradce nebo technická podpora, na displeji vašeho iPhonu uvidíte nejen číslo, ale také logo firmy a konkrétní oddělení, odkud hovor přichází. Tím se výrazně omezí riziko toho, že byste omylem přijali hovor od podvodníků, kteří se často vydávají za legitimní firmy.

Výhody pro firmy i uživatele

Tato nová funkce přináší mnoho výhod jak pro firmy, tak pro koncové uživatele. Firmy si budou moci vytvořit důvěryhodnější image a zajistit, že zákazníci budou vědět, kdo jim volá. To je zásadní například v situacích, kdy firmy poskytují zákaznickou podporu nebo informují o důležitých změnách. Díky možnosti zobrazení loga a oddělení bude každý hovor působit profesionálně a důvěryhodně.

Pro uživatele to znamená, že si budou moci být jisti, kdo je kontaktuje. V dnešní době jsou telefonní podvody na vzestupu a mnoho lidí se zdráhá zvedat hovory z neznámých čísel. S funkcí Business Caller ID se budou moci rychleji rozhodnout, zda hovor přijmout, protože uvidí, že je skutečně z jejich banky, lékaře nebo třeba poskytovatele internetového připojení.

Rozšíření na další aplikace v Apple ekosystému

Business Caller ID není jedinou novinkou v rámci programu Apple Business Connect. Apple rozšiřuje i další možnosti, jak mohou firmy spravovat svůj vzhled a vystupování v aplikacích Apple. Již v roce 2023 nabídla tato služba firmám možnost přizpůsobit své záznamy v Mapách, Zprávách, Siri nebo Wallet. Nyní se dočkáme dalších vylepšení, například možností přidat firemní informace do aplikací Mail a Telefon.

Volání mobilem
Volání mobilem

Foto: Freepik

Jedna z dalších důležitých aktualizací se týká funkce Tap to Pay. Tato služba umožňuje bezkontaktní platby přímo z iPhonu. Firmy nyní budou moci k této funkci přidat své logo, což přispěje k dalšímu posílení jejich brandingu. Zákazníci tak budou mít možnost vidět nejen, že platba proběhla úspěšně, ale také to, s jakou firmou jednají.

Co to znamená pro uživatele v praxi?

Pro běžné uživatele to bude znamenat snadnější interakci s firmami. Už nebude nutné se obávat neznámých čísel nebo složitě ověřovat, kdo volá. Navíc, pokud například používáte Apple Pay, uvidíte během plateb více informací o firmách, což může přispět k lepšímu zážitku z používání této služby.

V dnešní době, kdy jsou telefonní podvody stále častější, je zavedení této funkce krokem vpřed k vyšší ochraně soukromí a bezpečnosti uživatelů. Apple tímto posiluje svoji pozici na trhu a ukazuje, že nejen inovuje produkty, ale také přináší praktické nástroje, které mají reálný dopad na každodenní život uživatelů.

Kdy můžeme očekávat spuštění?

Funkce Business Caller ID by měla být k dispozici v roce 2024, i když přesné datum zatím nebylo oznámeno. Firmy všech velikostí budou mít možnost se do programu zapojit a přizpůsobit své vystupování při kontaktu se zákazníky. Pro mnoho firem to bude příležitost zlepšit komunikaci a získat si větší důvěru klientů.

Už nyní je zřejmé, že tato funkce bude mít významný dopad na to, jakým způsobem firmy komunikují se zákazníky. Díky lepší identifikaci hovorů bude méně nedorozumění a zákazníci se budou moci cítit bezpečněji při telefonických interakcích.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)