Foto: Freepik

Moflin není obyčejná hračka. Vyvinutý ve spolupráci japonské startupové společnosti Vanguard Industries s Casiem, tento plyšový robot využívá umělou inteligenci k tomu, aby se choval jako emocionální podpůrný mazlíček. Každý Moflin má unikátní osobnost, která se vyvíjí na základě interakcí s majitelem. Robot umí měnit nálady, reaguje na pohlazení, mazlení a dokonce i na rozhovory – v podstatě se stává členem domácnosti, který vás rozveselí v momentě, kdy to nejvíce potřebujete.

Co dělá Moflina opravdu výjimečným, je jeho schopnost učit se a přizpůsobovat. Díky této schopnosti se jeho chování přirozeně mění v závislosti na tom, jak s ním komunikujete. Podle zakladatele Vanguardu, Masahika Yamanaky, si Moflin postupně vytváří osobnost a hlubší vztah ke svým majitelům. Robot je navíc propojený s mobilní aplikací přes Bluetooth, což umožňuje další interakce a nastavení. Moflin dokonce „spí“ v nabíjecím hnízdě, což vytváří dojem, že jde o opravdového mazlíčka, který si potřebuje odpočinout.

Casio nyní v Japonsku otevřelo předobjednávky na Moflina, který bude k dostání ve dvou variantách – šedé a blond – za cenu kolem 59 400 jenů (přibližně 400 dolarů). Očekává se, že první zásilky dorazí 7. listopadu, zatím však nebyla oznámena dostupnost mimo Japonsko.

Moflin je důkazem, jak technologie může přinést nový rozměr emocionální podpory. Vhodný pro ty, kdo touží po něčem roztomilém a interaktivním, ale nejsou připraveni na zodpovědnost spojenou s živým zvířetem. Tento malý robotický mazlíček má potenciál stát se milovaným společníkem pro všechny věkové kategorie.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)