Foto: Freepik

Google je známý tím, že neustále vylepšuje své aplikace a přidává nové funkce, které nám zjednodušují život. Tentokrát přišla řada na menší úpravy v Mapách Google, které přináší významné vylepšení v zobrazování informací o počasí. Tato změna, byť nenápadná, může ušetřit čas a zvýšit přehlednost pro mnoho uživatelů.

Nové umístění informace o počasí

Jednou z novějších funkcí, které Mapy Google obsahují, je zobrazení aktuálního počasí u vaší polohy. Toto užitečné vylepšení je skvělým pomocníkem především pro cestovatele nebo ty, kdo se pohybují ve venkovních prostorách. Doposud se tato informace zobrazovala v levém horním rohu mapy, kde mohla některé uživatele rušit a překrývat důležité části obrazovky.

V poslední aktualizaci však Google rozhodl tuto drobnost změnit a přesunul informace o počasí do pravého dolního rohu obrazovky. Toto nové umístění výrazně zlepšuje čitelnost mapy a eliminuje zbytečné překážky. Informace o počasí nyní nezakrývá žádné klíčové prvky a je zároveň snadno dostupná.

Detaily a zobrazení počasí

Nově se v malém obdélníkovém okně zobrazí aktuální teplota, stav ovzduší a povětrnostní podmínky. Jedním kliknutím na tento rámeček si můžete zobrazit detailní informace, včetně indexu kvality ovzduší a předpovědi na následující hodiny. Tato funkce je užitečná nejen při plánování výletů nebo cestování, ale i pro běžný denní pohyb.

Mapy Google
Mapy Google

Foto: Freepik

Betaverze a dostupnost

Aktuálně je tato změna k dispozici v betaverzi aplikace Mapy Google (verze 11.151.x), což znamená, že zatím není dostupná všem uživatelům. Nicméně z předchozích zkušeností lze očekávat, že k rozšíření dojde během několika týdnů.

Google je známý tím, že své betaverze rychle implementuje do hlavních verzí, takže by se tato funkce mohla stát brzy součástí každodenního používání.

Význam pro uživatele

Pro mnoho uživatelů bude tato změna jen drobným zlepšením, ale pro ty, kdo často cestují, jde o výrazné zjednodušení. Zobrazení aktuálního počasí na vhodnějším místě zajišťuje, že se můžete rychleji orientovat v mapě, aniž byste museli posouvat obrazovku, a zároveň mít neustálý přehled o počasí ve své oblasti.

V kombinaci s dalšími funkcemi Map Google, jako je navigace, doprava nebo informace o veřejné dopravě, jde o další krok směrem k maximálnímu pohodlí uživatelů.

V blízké budoucnosti můžeme očekávat další menší aktualizace, které budou aplikaci nadále vylepšovat. Tato konkrétní změna ukazuje, jak Google dokáže naslouchat zpětné vazbě uživatelů a neustále pracuje na optimalizaci uživatelského zážitku.

Závěr

Drobná změna, která však zlepšuje použitelnost aplikace. Nové umístění informace o počasí v pravém dolním rohu nejen zlepšuje přehlednost map, ale také nabízí uživatelům rychlý přístup k potřebným informacím, aniž by rušila hlavní funkce aplikace.

Zdroj: Samsungmagazine.eu (odkaz)