Foto: Freepik

1. Oprava dotykové nefunkčnosti na iPhone 16 a iPhone 16 Pro

Pokud vlastníte jeden z nejnovějších modelů iPhone 16 nebo iPhone 16 Pro, možná jste zaznamenali problém s dotykovou obrazovkou, která občas přestává reagovat. Tento problém může být velice frustrující, zvlášť když se objeví ve chvíli, kdy nutně potřebujete telefon. Apple si je tohoto problému vědom a v aktualizaci iOS 18.0.1 přichází s opravou, která tuto chybu odstraňuje. Aktualizace tedy zajistí, že vaše dotyková obrazovka bude fungovat plynule a bez výpadků.

2. Řešení problému s makrovideem v 4K

Další oprava v této aktualizaci se zaměřuje na chybu při nahrávání makrovidea v rozlišení 4K. Pokud jste si vypnuli HDR, mohlo se stát, že se kamera při pokusu o nahrávání zamkla a přestala reagovat. Uživatelé iPhonu 16 Pro, kteří často natáčejí videa ve vysokém rozlišení, se této chyby již nemusí obávat, protože iOS 18.0.1 ji opravuje. Toto vylepšení vám umožní natáčet videa ve špičkové kvalitě bez nepříjemných technických problémů.

3. Oprava při sdílení ciferníků z Apple Watch

Další potíže, na které narazili uživatelé, se týkaly sdílení ciferníků z Apple Watch pomocí aplikace Zprávy. Pokud se vám telefon při tomto procesu zamrzal, tato aktualizace vám přinese úlevu. Oprava umožní plynulé sdílení ciferníků bez obav z toho, že se aplikace zasekne nebo přestane fungovat. Ať už si vyměňujete ciferníky s přáteli nebo kolegy, tento problém by měl být minulostí.

4. Vylepšení výkonu iPhonu

Cítíte, že váš iPhone od přechodu na iOS 18 běží pomaleji než obvykle? Nejste sami. iOS 18.0.1 řeší problém se správou paměti, který měl negativní vliv na celkový výkon zařízení. Po aktualizaci by měl váš iPhone fungovat svižněji, což oceníte při každodenním používání, ať už jde o přepínání mezi aplikacemi, práci s více úlohami nebo hraní her.

5. Zabezpečení a ochrana soukromí

Každá aktualizace iOS se zaměřuje i na zlepšení zabezpečení a iOS 18.0.1 není výjimkou. Tento update opravuje dva problémy. První se týká Zpráv, kde mohlo dojít k nahrání pár vteřin zvuku před tím, než byla aktivována indikace mikrofonu. Druhá oprava se týká potenciálního úniku hesel, kdy mohly být citlivé údaje nahlas přečteny funkcí VoiceOver. Ačkoli nejde o kritické chyby, je dobré vědět, že Apple dbá na naše soukromí a bezpečnost.

Jak aktualizovat svůj iPhone na iOS 18.0.1?

Aktualizace je velká zhruba 500 MB a její instalace zabere kolem 5 minut. Aby vše proběhlo hladce, přejděte do Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru a spusťte aktualizaci. Je také doporučeno mít dostatek volného místa na zařízení a připojení k Wi-Fi.

Co můžeme očekávat dál?

Apple plánuje vydání iOS 18.1 v průběhu tohoto měsíce. Tato verze přinese další novinky, včetně funkcí spojených s Apple Intelligence, což by mělo zvýšit efektivitu a chytrá řešení na vašem iPhonu. Ale do té doby je aktualizace iOS 18.0.1 klíčová pro bezproblémové fungování vašeho zařízení.

Neotálejte tedy a aktualizujte svůj iPhone co nejdříve. Každá chyba, která byla odstraněna, vám zajistí hladší a příjemnější používání vašeho telefonu.

Zdroj: Zdnet.com (odkaz)