Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Úvod

Jako nadšený audiofil a milovník hudby jsem se dlouho těšil na testování kompaktního Bluetooth reproduktoru, který by mi umožnil vzít svou oblíbenou hudbu kamkoliv, a přitom nekompromitovat kvalitu zvuku. Když se mi do rukou dostal Xiaomi Sound Pocket (5W), hned mě zaujal svým minimalistickým designem a příslibem solidního výkonu v malém balení. Po několika týdnech testování jsem shromáždil své dojmy a zkušenosti, které vám nyní rád předám.

První dojem a design

Xiaomi Sound Pocket mě na první pohled oslovil svým jednoduchým a elegantním designem. Reproduktor je k dispozici v černooranžové kombinaci, která je nejen atraktivní, ale také praktická – černá barva je decentní a oranžová dodává zařízení sportovní vzhled. S hmotností pouhých 0,2 kg a rozměry 4,26 × 7,44 × 9,08 cm je reproduktor mimořádně kompaktní a snadno se vejde do batohu, tašky, nebo dokonce do kapsy větší bundy. Díky odolnosti vůči prachu a vodě (stupeň krytí IP67) jsem si mohl být jistý, že reproduktor přežije i nějaký ten pád nebo nepříznivé počasí, což je ideální pro venkovní použití.

Kvalita zvuku a výkon

S výstupním výkonem 5 W jsem byl příjemně překvapen, jak hlasitý a čistý zvuk Xiaomi Sound Pocket dokáže produkovat. I přes svou velikost reproduktor naplní menší místnost hudbou bez toho, aby zvuk ztratil na kvalitě nebo aby došlo k nechtěnému zkreslení. Frekvenční rozsah od 100 Hz do 20 000 Hz zajišťuje, že jsou dobře slyšet jak nízké basové tóny, tak i výšky. Samozřejmě, hluboké basy zde nemůžeme očekávat v takové míře jako u větších reproduktorů, ale na svou velikost a zaměření na mobilitu se s tímto reproduktorem určitě nemusíte stydět.

Zkoušel jsem ho s různými žánry hudby – od elektronické hudby přes klasický rock až po klidnější akustické skladby – a vždy jsem byl spokojen s tím, jak reproduktor přenáší dynamiku a detailnost hudby. Obzvlášť mě potěšilo, jak dobře si reproduktor vedl při středních frekvencích, kde byly hlasy interpretů jasné a zřetelné.

Bezdrátové připojení a funkce

Xiaomi Sound Pocket využívá Bluetooth verze 5.4, což znamená, že připojení k mým zařízením bylo vždy rychlé a stabilní. Během testování jsem se nesetkal s žádnými problémy při párování ani s výpadky signálu, a to ani když jsem reproduktor používal v dosahu až 10 metrů od zdroje hudby. Podpora kodeků jako A2DP, AVRCP a HFP zajišťuje kvalitní přenos zvuku bez ztráty detailů.

Jedním z užitečných prvků, který reproduktor nabízí, je funkce True Wireless Stereo (TWS). Tuto funkci jsem měl možnost vyzkoušet s dalším stejným reproduktorem a musím říct, že vytvoření skutečně prostorového zvuku při spárování dvou těchto zařízení bylo fantastické. To je skvělá volba pro ty, kteří chtějí zlepšit zážitek z poslechu a mít možnost rozšířit ozvučení do širšího prostoru.

Výdrž baterie a nabíjení

Co se týče výdrže baterie, Xiaomi Sound Pocket mě opět nezklamal. S kapacitou baterie 1000 mAh výrobce slibuje až 10 hodin nepřetržitého přehrávání hudby, což se při mém testování ukázalo jako velmi reálné. Během testů jsem reproduktor používal na střední až vyšší hlasitost a vždy jsem se dostal na výdrž kolem 9 až 10 hodin, což je vynikající výsledek pro takto kompaktní zařízení.

Nabíjení probíhá přes USB-C port, což je dnes už téměř standard, a musím ocenit, že Xiaomi se tohoto řešení drží. Doba nabíjení se pohybovala okolo dvou hodin, což není nijak přehnaně dlouhá doba a rozhodně nebrání tomu, abyste měli reproduktor vždy připravený na další dobrodružství.

Závěr a celkové hodnocení

Xiaomi Sound Pocket (5W) mě velmi příjemně překvapil svou všestranností, kvalitou zvuku a kompaktními rozměry. Tento malý, ale výkonný Bluetooth reproduktor se ukázal být skvělým společníkem nejen na cesty, ale i na domácí poslech nebo menší párty. Jeho odolnost vůči vodě a prachu, dlouhá výdrž baterie a stabilní připojení jsou vlastnosti, které z něj dělají ideální volbu pro všechny, kdo hledají praktické a přenosné řešení pro přehrávání hudby.

Ať už jste fanoušky sportu, kteří potřebují hudební doprovod při cvičení v přírodě, nebo jen hledáte spolehlivý reproduktor na doma, Xiaomi Sound Pocket vám bude skvěle sloužit. Vzhledem k jeho ceně a vlastnostem bych ho doporučil každému, kdo hledá kvalitní přenosný reproduktor bez kompromisů na výkonu a spolehlivosti. Tento produkt od Xiaomi ukazuje, že i malé věci mohou mít velký vliv.

Děkujeme společnosti Xiaomi za zapůjčení reproduktoru Xiaomi Sound Pocket.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Xiaomi