Foto: poskytnuto společností Buxton

Design a kvalita zpracování

Když jsem reproduktor poprvé vybalil, okamžitě mě zaujal jeho elegantní, ale přesto robustní design. Černá barva je univerzální a hodí se do každého prostředí, ať už jej používáte v obývacím pokoji, nebo na zahradní párty. Rozměry 23 × 9,8 × 10,3 cm jsou ideální pro přenosnost, přičemž hmotnost něco málo přes 1 kilogram je příjemná pro nošení, aniž by byla přespříliš těžká.

Materiály použité na reproduktoru působí velmi kvalitně. Kryt je vyroben z prémiové tkaniny, což dodává reproduktoru nejen estetický vzhled, ale také zajišťuje jeho odolnost. Gumové nožičky na spodní straně reproduktoru zabraňují nechtěnému posunutí či převrácení. Design celkově působí velmi profesionálně, a to i díky kovovým detailům a LED podsvícení, které vytváří příjemný efekt zejména při večerním poslechu.

Zvukový výkon

Jedním z hlavních důvodů, proč jsem si tento reproduktor vybral, byla jeho slibovaná zvuková kvalita. Buxton BBS 7700 opravdu nezklamal. S výkonem 30 W a frekvenčním rozsahem od 80 Hz do 16000 Hz je tento reproduktor schopen vykouzlit úžasné hloubky i jemné vysoké tóny. Hudba z něj zní živě, čistě a plná energie. I při vyšších úrovních hlasitosti si reproduktor udržuje kvalitu zvuku bez jakéhokoliv zkreslení.

Nejvíce mě překvapilo, jak dobře si reproduktor poradil s různými žánry hudby. Ať už šlo o rock, pop, jazz nebo elektronickou hudbu, všechno znělo výborně. Reproduktor jsem testoval také během menší domácí párty, kde bez problémů ozvučil celý obývací pokoj a vytvořil příjemnou atmosféru pro všechny hosty.

Baterie a výdrž

Buxton BBS 7700 je vybaven baterií o kapacitě 2500 mAh, která poskytuje až 9 hodin nepřetržitého přehrávání hudby. To jsem si ověřil při několika příležitostech, kdy jsem reproduktor využil během delších venkovních akcí. Nabíjení je zajištěno přes USB-C, což je dnes standard a výhodou je, že nabíjení probíhá poměrně rychle.

Během mého používání jsem se nikdy nemusel obávat, že by se reproduktor vybil v průběhu akce. Výdrž baterie mě velmi mile překvapila, zejména vzhledem k vysokému výkonu reproduktoru.

Odolnost a funkce

Další skvělou vlastností tohoto reproduktoru je jeho odolnost vůči vodě. Stupeň krytí IPX7 znamená, že reproduktor přežije i ponoření do vody. To sice v praxi neplánuji zkoušet, ale už několikrát se mi stalo, že na něj při venkovní akci začalo pršet. Díky této vlastnosti jsem nemusel mít obavy, že by se reproduktor poškodil.

Mezi další zajímavé funkce patří možnost připojení přes Bluetooth 5.0, což zajišťuje stabilní a rychlé spojení s mým telefonem. Funkce hands-free volání je praktická při konferenčních hovorech, kdy mohu telefon nechat stranou a věnovat se práci. K dispozici je také možnost připojení druhého reproduktoru pomocí TWS technologie, čímž lze dosáhnout ještě lepšího prostorového zvuku.

Foto: poskytnuto společností Buxton

Praktické využití

V praxi jsem tento reproduktor využil při mnoha různých příležitostech. Na výletech mi poskytl kvalitní hudební kulisu a díky odolnosti jsem se nemusel bát jeho poškození. Doma jsem jej zase použil jako zdroj zvuku při sledování filmů přes projektor, kde jeho výkon a kvalita zvuku výrazně převyšovaly vestavěné reproduktory.

Celkově mohu říci, že Buxton BBS 7700 černá je skvělý univerzální reproduktor, který vyniká nejen svou kvalitou zvuku, ale také odolností a dlouhou výdrží baterie. Pokud hledáte spolehlivý a výkonný reproduktor pro různé příležitosti, tento model vám rozhodně doporučuji.

Závěrečné hodnocení

Bluetooth reproduktor Buxton BBS 7700 černá mě svými schopnostmi rozhodně nadchl. Spojuje v sobě skvělou zvukovou kvalitu, odolnost a výdrž, což z něj činí vynikajícího společníka pro různé situace – od domácího poslechu, přes venkovní aktivity, až po menší společenské akce. Jeho design je elegantní a zároveň praktický, což oceníte nejen při přenášení, ale také při každodenním používání.

Vzhledem k jeho cenové dostupnosti a širokému spektru funkcí jde o velmi dobrý poměr ceny a výkonu. Pokud hledáte reproduktor, který vám poskytne kvalitní zážitek z poslechu a zároveň vydrží i hrubší zacházení nebo nepříznivé podmínky, Buxton BBS 7700 je rozhodně jednou z nejlepších voleb na trhu. Tento reproduktor mohu s klidným srdcem doporučit každému, kdo si chce užít skvělou hudbu kdekoliv a kdykoliv.

Děkujeme společnosti Buxton za zápůjčku reproduktoru Buxton BBS7700.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Buxton