Foto: Freepik

Konec komplikovaného přidávání zastávek

Dosud bylo přidávání zastávek v Mapách Google pro Android Auto poněkud složité. Uživatelé často museli telefon odpojit a nakonfigurovat trasu přímo v něm, protože aplikace v autě neumožňovala snadnou manipulaci s trasami. Tento nepohodlný proces nyní mění nové tlačítko, které umožňuje přidávat zastávky přímo při plánování trasy. Po vyhledání cíle se totiž vedle tlačítka „Start“ objeví nová volba pro přidání další zastávky.

Mapy Google umožňují přidat až deset zastávek na jednu trasu, což je užitečné například při plánování rodinných výletů, obchodních cest nebo i dovolených. Ať už chcete zastavit u památek, restaurací nebo čerpacích stanic, nové rozšíření vám tuto možnost výrazně usnadní.

Android Auto a jeho rozvoj

Nejde ale jen o Mapy Google. Android Auto se neustále rozvíjí a chystá další novinky, které mají vylepšit uživatelský zážitek. Očekává se například přidání podpory pro lokální přehrávání médií a využívání autorádia. To by mělo uživatelům umožnit širší možnosti poslechu hudby či podcastů přímo z jejich zařízení. Kromě toho se hovoří o zavedení funkce Gemini Live, která bude poháněná umělou inteligencí, což může znamenat další zajímavé způsoby, jak vám Android Auto může usnadnit cestování.

Významná změna pro cestování

Pro uživatele, kteří tráví hodně času na cestách, je tato novinka zásadní. Možnost snadného přidávání zastávek nejenže šetří čas, ale také odstraňuje jednu z hlavních nevýhod dosavadní verze. Na dlouhých trasách, kdy potřebujete najít místo na občerstvení nebo krátký odpočinek, bude nyní cesta mnohem pohodlnější.

Pokud tedy plánujete výlet s několika zastávkami, nemusíte už přerušovat navigaci a upravovat trasu přes telefon. Celý proces je nyní integrovaný přímo v aplikaci v autě, což znamená, že se můžete plně soustředit na řízení, aniž byste se museli starat o složité nastavování.

Závěr

Android Auto s touto novinkou opět ukazuje, jak moc se snaží usnadnit život řidičům. Ať už plánujete delší dovolenou nebo potřebujete během pracovního dne rychle změnit trasu, nové tlačítko pro přidávání zastávek vám ušetří čas a usnadní plánování. Vývojáři zřejmě naslouchají zpětné vazbě uživatelů, a proto se systém neustále vylepšuje. Můžeme se těšit na další aktualizace, které Android Auto ještě více zpříjemní.

Pokud jde o budoucnost Android Auto, možnosti, jako je Gemini Live nebo podpora pro lokální přehrávání médií, vypadají velmi slibně. Zůstává otázkou, jak brzy se tyto nové funkce dostanou k uživatelům, ale pokud půjde všechno podle plánu, cestování s Android Auto bude už brzy ještě lepší.

Zdroj: XatakAndroid.com (odkaz)