Foto: Freepik

Jak 320W SuperSonic Charge funguje

Základem této revoluční technologie je skládaná čtyřčlánková baterie, přičemž každý článek se nabíjí výkonem 80 W. To znamená, že celkový nabíjecí výkon dosahuje neuvěřitelných 320 W při napětí 20 V. Realme tvrdí, že tento systém umožňuje nabít telefon na 26 % kapacity během jedné minuty, na 50 % během necelých dvou minut a plně jej nabít za 4,5 minuty. Tento výkon je srovnatelný s energetickými nároky high-endové grafické karty, což ukazuje, jak mocný tento nabíjecí systém je.

Efektivita a bezpečnost

Jedním z klíčových aspektů nové technologie je její vysoká efektivita. Realme se podařilo snížit tepelné ztráty na pouhá 2 %, což znamená, že většina energie je efektivně využita k nabíjení, a nikoli ztracena ve formě tepla. To je mimořádně důležité, protože rychlé nabíjení často generuje značné množství tepla, což může negativně ovlivnit životnost baterie.

Foto: Freepik

Dalším krokem k bezpečnosti je zavedení AirGap Voltage Transformeru, který chrání baterii před elektrickými poruchami, jako jsou zkraty nebo napěťové přepětí. Tento transformátor využívá kontaktně bezdotykovou elektromagnetickou konverzi, která omezuje napětí na bezpečných 20 V, což výrazně zvyšuje tepelnou účinnost nabíjení až na 98 %.

Možnosti a aplikace

Technologie 320W SuperSonic Charge je navržena tak, aby podporovala různé standardy nabíjení, včetně UFCS (Universal Fast Charging Specification), což ji činí kompatibilní s širokou škálou zařízení. Realme rovněž uvedla, že tato technologie umožňuje simultánní nabíjení přes duální USB-C výstupy, což znamená, že kromě chytrých telefonů lze nabíjet i další zařízení, jako jsou notebooky.

Při představení nové technologie Realme také uvedla nový typ skládací baterie s kapacitou 4 420 mAh, která je optimalizována pro použití v chytrých telefonech, včetně skládacích modelů. Tento nový design baterie umožňuje až o 10 % vyšší kapacitu oproti tradičním bateriím, což je klíčové pro zařízení, která mají více displejů a vyžadují větší energetické rezervy.

Konkurence a budoucnost

Realme se stává lídrem v oblasti rychlého nabíjení, zatímco ostatní výrobci, jako například Samsung a Apple, volí konzervativnější přístup s nižšími nabíjecími výkony. Tato strategie může Realme umožnit zaujmout významné místo na trhu, zejména mezi uživateli, kteří kladou důraz na rychlost a efektivitu.

Tato technologie také otevírá nové možnosti pro vývoj dalších zařízení, kde rychlé nabíjení může znamenat rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem. Ať už jde o skládací telefony, notebooky nebo dokonce elektromobily, technologie SuperSonic Charge může hrát klíčovou roli v budoucnosti mobilní technologie.

Realme tedy nejen ukázalo, že rychlost nabíjení je pro ně prioritou, ale také že jsou odhodláni poskytnout uživatelům bezpečný a efektivní způsob, jak udržet svá zařízení v provozu. Jak se tato technologie prosadí na trhu, ukáže až čas, ale už nyní je jasné, že Realme stanovuje nové standardy, které mohou inspirovat celý průmysl.

Zdroj: Gadgets360.com (odkaz)