Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Konstrukce a design

Design sluchátek Buxton BHP 8700 je zaměřen na pohodlí a praktičnost. Sluchátka mají náušní konstrukci, což znamená, že sedí přímo na uších a neobepínají je zcela. Tento typ konstrukce je oblíbený pro svou lehkost a snadnou přenosnost. Uzavřená konstrukce náušníků je navržena tak, aby izolovala okolní zvuky a minimalizovala únik zvuku ven, což je ideální pro poslech v rušných prostředích jako jsou kavárny, kanceláře nebo veřejná doprava.

Otočné mušle jsou dalším praktickým prvkem, který ocení zejména DJové a uživatelé vyžadující flexibilitu při poslechu. Robustní, ale lehká konstrukce zajišťuje odolnost proti každodennímu opotřebení, zatímco měkké polstrování náušníků zaručuje pohodlné nošení i při delším používání. Celkový design je jednoduchý a elegantní, což dělá ze sluchátek nejen praktický, ale i stylový doplněk.

Kvalita zvuku

Jedním z klíčových aspektů každých sluchátek je kvalita zvuku a Buxton BHP 8700 v tomto ohledu nezklame. Sluchátka podporují kodeky AAC a SBC, což zajišťuje širokou kompatibilitu a kvalitní přenos zvuku. Kodek AAC, vyvinutý společností Apple, je známý svou schopností poskytovat vysoce kvalitní zvuk při nízké spotřebě energie. Tento kodek je ideální pro uživatele Apple zařízení, ale funguje dobře i na jiných platformách. Kodek SBC je vhodný pro běžné používání a telefonní hovory, což znamená, že sluchátka jsou univerzální a vhodná pro různé situace.

40mm měniče zajišťují plný a dynamický zvukový zážitek, který uspokojí jak běžné posluchače, tak náročnější audiofily. Frekvenční rozsah od 20 Hz do 20 000 Hz pokrývá celé spektrum slyšitelných frekvencí, což je standardní pro kvalitní sluchátka a zaručuje vyvážený zvuk. Citlivost 96 dB/mW a impedance 32 Ohm zajišťují, že sluchátka mohou hrát hlasitě a čistě, aniž by příliš zatěžovala baterii.

Baterie a výdrž

Výdrž baterie je jedním z nejsilnějších bodů Buxton BHP 8700. S až 60 hodinami přehrávání na jedno nabití patří mezi špičku ve své kategorii. Tato dlouhá výdrž je ideální pro uživatele, kteří jsou často na cestách a nemají vždy přístup k nabíječce. Nabíjení probíhá přes moderní port USB-C, což je rychlé a pohodlné. USB-C je stále více standardem v elektronice, takže uživatelé ocení, že nemusí nosit různé kabely pro různá zařízení.

Funkce a konektivita

Sluchátka jsou vybavena nejnovější verzí Bluetooth 5.3, což zajišťuje stabilní a rychlé připojení k různým zařízením. Podpora hlasových asistentů jako Siri nebo Google Assistant je další užitečnou funkcí, která usnadňuje ovládání sluchátek bez nutnosti sahat po telefonu. Integrovaný mikrofon umožňuje jednoduché vyřizování hovorů a využití hlasových asistentů, což je klíčové pro pracovní i osobní komunikaci.

Kvalita mikrofonu je solidní a hovor je jasný a srozumitelný, což ocení zejména ti, kteří často telefonují nebo využívají sluchátka pro videokonference. Další výhodou je možnost ovládání hlasitosti, přeskakování skladeb a přijímání hovorů přímo na sluchátkách, což zvyšuje komfort a uživatelský zážitek.

Komfort a používání

Pohodlí při nošení je klíčovým faktorem, zvláště pokud plánujete sluchátka používat delší dobu. Buxton BHP 8700 díky své nízké hmotnosti a ergonomickému designu zajišťují vysoký komfort. Náušníky jsou měkké a dobře polstrované, což minimalizuje tlak na uši a umožňuje pohodlné nošení po celý den. Uzavřená konstrukce náušníků pomáhá snižovat rušení z okolí, což přispívá k lepšímu zvukovému zážitku.

Cena a hodnota

Vzhledem k funkcím a kvalitě, které Buxton BHP 8700 nabízejí, je jejich cena velmi konkurenceschopná. Na trhu existuje mnoho sluchátek v různých cenových kategoriích, ale Buxton BHP 8700 nabízí skvělý poměr mezi cenou a výkonem. Kvalitní zvuk, dlouhá výdrž baterie a moderní funkce jako Bluetooth 5.3 a podpora hlasových asistentů činí z těchto sluchátek vynikající volbu pro širokou škálu uživatelů.

Jednou z dalších významných vlastností je integrovaný mikrofon, který umožňuje snadné přijímání hovorů a komunikaci prostřednictvím hlasových asistentů. To je obzvláště užitečné pro ty, kteří často vyřizují hovory na cestách nebo potřebují rychlý přístup k informacím prostřednictvím hlasových povelů.

Praktické zkušenosti

Při praktickém testování sluchátek Buxton BHP 8700 jsme zjistili, že jejich výkon je stabilní a spolehlivý. Připojení přes Bluetooth 5.3 je rychlé a stabilní, bez výpadků nebo zpoždění. Zvuková kvalita je vynikající, s čistými výškami, vyváženými středy a hlubokými basy. Sluchátka se osvědčila jak při poslechu hudby, tak při sledování filmů nebo hraní her.

Závěr

Bezdrátová sluchátka Buxton BHP 8700 černá představují vynikající volbu pro každodenní použití, ať už posloucháte hudbu, vyřizujete hovory nebo pracujete. Jejich design, kvalita zvuku a dlouhá výdrž baterie je řadí mezi špičku ve své kategorii. Pokud hledáte spolehlivá a pohodlná sluchátka s moderními funkcemi a vynikajícím zvukem, Buxton BHP 8700 stojí za zvážení. Tyto sluchátka nabízejí skvělý poměr cena/výkon a jsou ideálním společníkem pro každého milovníka hudby či aktivního uživatele, který požaduje vysokou kvalitu a spolehlivost.

Děkujeme společnosti Buxton za zapůjčení bezdrátových sluchátek Buxton BHP 8700.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Buxton