Foto: Freepik

Příklad využití technologie

Představte si situaci, kdy jste na konferenci a potřebujete prezentovat svůj projekt. S ViewSonic WPD-700 Wireless Casting Kit stačí připojit vysílač k vašemu mobilnímu zařízení a ihned můžete bezdrátově sdílet svůj obsah na velké obrazovce. Nemusíte řešit složité zapojování kabelů nebo nastavování sítě, což šetří čas a zamezuje technickým potížím.

Komu je ViewSonic WPD-700 určen?

Tato technologie je ideální pro širokou škálu uživatelů:

  • Podniky: Pro firemní prezentace, porady a školení, kde je důležitá rychlost a snadnost přenosu obsahu.
  • Vzdělávací instituce: Pro učitele a studenty, kteří potřebují snadno sdílet své materiály a projekty.
  • Domácnosti: Pro rodiny, které chtějí bezdrátově streamovat obsah z oblíbených platforem jako Netflix a Disney+.

Klíčové vlastnosti ViewSonic WPD-700

Intuitivní a stabilní řešení

WPD-700 je navrženo s ohledem na jednoduchost používání. Funkce plug-and-play umožňuje okamžité použití bez nutnosti instalace softwaru nebo nastavování sítě. Připojení peer-to-peer zajišťuje stabilní a bezpečný přenos dat, což je klíčové pro podnikové prostředí, kde je bezpečnost dat prioritou.

Plynulý přenos s nízkou latencí

Jednou z největších předností WPD-700 je velmi nízká latence pod 80 ms. To znamená, že při přepínání snímků nebo přehrávání videí nedochází k výraznému zpoždění, což je zásadní pro plynulost prezentací a multimediálního obsahu. Podpora rozlišení až 1080p Full HD zajišťuje vysokou kvalitu obrazu.

Bezdrátové streamování obsahu chráněného DRM

Mnoho uživatelů ocení schopnost WPD-700 bezdrátově streamovat obsah z platforem jako Netflix a Disney+. Tento kit eliminuje problémy s černou obrazovkou při přenosu obsahu chráněného DRM, což je běžný problém u jiných řešení.

Dlouhý dosah a úspora nákladů

S dosahem přenosu až 30 metrů je WPD-700 ideální pro velké prostory, jako jsou posluchárny a přednáškové sály. Toto bezdrátové řešení eliminuje potřebu dlouhých a často drahých HDMI kabelů, což představuje významnou úsporu nákladů.

Přímé propojení s mobilními zařízeními

WPD-700 je vybaven portem USB-C, který umožňuje přímé propojení s většinou moderních mobilních zařízení, včetně iPhone 15. Toto univerzální připojení zjednodušuje použití a eliminuje potřebu dalších adaptérů.

Snadné přepínání mezi více prezentujícími

Schopnost spárovat až 8 vysílačů umožňuje snadné přepínání mezi různými prezentujícími jediným kliknutím, což je velmi užitečné při týmových prezentacích nebo konferencích.

Technické specifikace

  • Rozlišení: Až 1080p při 60Hz
  • Podpora HDCP: HDCP 1.4
  • WiFi: 5G
  • Latence: <80ms
  • Dosah přenosu: Až 30m
  • Zrcadlení/rozšíření obrazovky: Ano
  • Konektory vysílače: USB-C
  • Napájení vysílače: 5V/1A
  • Rozměry vysílače: 170 x 40 x 16 mm
  • Hmotnost vysílače: 37.5g
  • Konektory přijímače: HDMI, USB-A
  • Napájení přijímače: 5V/0.5A
  • Rozměry přijímače: 677 x 17 x 6 mm
  • Hmotnost přijímače: 19g

Závěrečné hodnocení

Během testování ViewSonic WPD-700 Wireless Casting Kit jsme byli příjemně překvapeni jeho jednoduchostí a rychlostí nastavení. Plug-and-play funkce umožnila okamžité použití bez nutnosti instalace softwaru či složitého nastavování sítě. Stačilo připojit vysílač k mobilnímu zařízení a obsah byl okamžitě bezdrátově sdílen na velké obrazovce. Tato vlastnost se ukázala jako velmi užitečná během konferencí a pracovních setkání, kde každá minuta šetří čas a eliminuje technické problémy.

Jednou z nejvýznamnějších předností WPD-700 je velmi nízká latence pod 80 ms, což jsme ocenili zejména při přepínání snímků a přehrávání videí. Při testování bylo zpoždění prakticky nepostřehnutelné, což zajistilo plynulost prezentací. Navíc podpora rozlišení až 1080p Full HD zajistila vysokou kvalitu obrazu, která byla ostrá a jasná, což je důležité pro profesionální prezentace i domácí zábavu.

Během testů jsme také ocenili schopnost zařízení bezdrátově streamovat obsah z platforem jako Netflix a Disney+. Tento kit zvládl streamování obsahu chráněného DRM bez problémů s černou obrazovkou, což je běžný problém u jiných řešení. Dlouhý dosah přenosu až 30 metrů byl dalším plusem, což činí WPD-700 ideálním pro velké prostory, jako jsou posluchárny a přednáškové sály. Díky tomu odpadla nutnost použití dlouhých a drahých HDMI kabelů, což představuje významnou úsporu nákladů.

ViewSonic WPD-700 Wireless Casting Kit se osvědčil jako vynikající řešení pro podniky, vzdělávací instituce i domácnosti. Jeho jednoduchost používání, nízká latence, vysoká kvalita obrazu a schopnost snadného přepínání mezi více prezentujícími jsou vlastnosti, které ocení široké spektrum uživatelů. Tento produkt poskytuje svobodu a flexibilitu potřebnou pro efektivní a bezproblémové prezentace, ať už jde o pracovní prostředí nebo domácí zábavu. Děkujeme společnosti ViewSonic za zapůjčení tohoto vynikajícího zařízení, které rozhodně doporučujeme.

Děkujeme společnosti Viewsonic za zapůjčení ViewSonic WPD-700 Wireless Casting Kit.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností ViewSonic