Foto: Freepik

Přechod na nový telefon je vždy vzrušující zážitek, ale může být také plný nejistoty, pokud jde o správné nastavení a přizpůsobení zařízení vašim potřebám. Tento návod vás provede všemi důležitými kroky, od prvního zapnutí telefonu, přes nastavení jazyka a oblasti, až po konfiguraci bezpečnostních prvků a synchronizaci účtů. Díky našemu průvodci budete mít jistotu, že jste na nic nezapomněli a váš nový smartphone bude fungovat hladce a efektivně.

1. Příprava na první spuštění

Nejprve vložte SIM kartu (nebo SIM karty) do telefonu. K tomu použijte nástroj na otevření šuplíčku na SIM karty, který by měl být součástí balení. Po vložení SIM karet šuplíček zasuněte zpět do telefonu.

2. První spuštění

Stiskněte tlačítko napájení a zapněte telefon. Po krátké době se na obrazovce objeví logo výrobce, logo Androidu a nakonec i logo nadstavby. Pokud se telefon nezapne, připojte ho na nabíječku a nechte ho nabíjet alespoň hodinu.

3. Nastavení jazyka a oblasti

Po zapnutí telefonu se zobrazí úvodní obrazovka. Klepněte na tlačítko se šipkou a zvolte jazyk (Čeština) a oblast (Česko). Poté pokračujte podle pokynů průvodce.

4. Přijetí smluvních podmínek a připojení k Wi-Fi

Potvrďte, že jste si přečetli a souhlasíte se smluvními podmínkami a zásadami ochrany osobních údajů. Následně se připojte k Wi-Fi síti tím, že vyberete svou síť a zadáte heslo.

5. Kopírování aplikací a dat

Průvodce vám nabídne možnost kopírovat aplikace a data z jiného zařízení. Pokud chcete přenést data ze starého telefonu, stiskněte tlačítko „Další“. Pokud chcete začít s čistým zařízením, zvolte „Nekopírovat“.

Foto: Freepik

6. Přihlášení k účtu Google

Zadejte své přihlašovací údaje k účtu Google. Pokud účet Google nemáte, vytvořte si nový. Poté následujte pokyny k potvrzení přihlášení a nastavení zabezpečení účtu.

7. Nastavení služeb Google

Povolte nebo zakažte odesílání údajů o využití a diagnostice podle svého uvážení. Pokračujte tlačítkem „Další“ a poté „Přijmout“.

8. Volba výchozího prohlížeče a vyhledávače

Pro evropský trh je nutné zvolit výchozí webový prohlížeč a vyhledávač. Doporučujeme zvolit Google Chrome jako prohlížeč a Google jako vyhledávač.

9. Nastavení zámku obrazovky

Zvolte způsob zabezpečení telefonu. Doporučujeme nastavit odemykání pomocí otisku prstu a záložní PIN, heslo nebo vzor. Následně přidejte otisk prstu podle pokynů na obrazovce.

10. Dokončení úvodního nastavení

Telefon se vás zeptá, zda chcete pokračovat v dalším nastavování nebo ne. Pokud ano, následujte pokyny pro nastavení Asistenta Google a dalších funkcí. Na závěr by se měla zobrazit hláška „Nastavení dokončeno“.

11. Základní nastavení

Deaktivujte odesílání diagnostických dat a nastavte písmo. Zvolte výchozí launcher: buď Klasický s ikonami na domovských obrazovkách, nebo Nabídka aplikací.

12. Poslední kroky

Dokončete přípravu systému a odpovězte „Ne, díky“ na nabídky dalších nastavení. Klepněte na tlačítko se šipkou a dostanete se na domovskou obrazovku.

Závěr

Správné nastavení nového telefonu je klíčové pro jeho optimální fungování a bezpečnost. Dodržení kroků uvedených v tomto návodu vám pomůže maximálně využít potenciál vašeho zařízení. Ať už jste technologický nadšenec nebo běžný uživatel, věnování času pečlivému nastavení se vám bohatě vrátí v podobě bezproblémového a příjemného uživatelského zážitku. Přejeme vám, aby vám váš nový telefon sloužil k plné spokojenosti a stal se nepostradatelným pomocníkem v každodenním životě.

Zdroj: xm.cz (odkaz)