Foto: Freepik

Google Fotky jsou dlouhodobě oblíbenou aplikací pro správu a úpravu fotografií a videí, a to zejména díky své jednoduchosti a integraci s dalšími službami od Googlu. Nyní se uživatelé mohou těšit na zajímavou novinku, která posune možnosti úpravy videí na další úroveň. Google totiž pracuje na nové funkci, která umožní upravovat rychlost přehrávání videa. Pojďme se podívat, co tato nová funkce přinese.

Úprava rychlosti přehrávání videa

Chystaná funkce umožní uživatelům měnit rychlost přehrávání videí, a to buď celkově, nebo jen v určitých částech. Tato funkce zatím není dostupná ve veřejné verzi Fotek Google, ale podařilo se nám ji aktivovat ve verzi 6.90, což nám poskytlo první náhled na to, co můžeme očekávat.

Foto: Freepik

Jak funkce funguje?

Nová funkce je integrována do vestavěného video editoru ve Fotkách Google. Po její aktivaci se vedle stávajících tlačítek pro ztlumení, vylepšení a stabilizaci videa objeví nová ikona „1x“. Po kliknutí na tuto ikonu se otevře uživatelské rozhraní, kde bude možné vidět náhled videa v horní části a časovou osu s několika možnostmi pro změnu rychlosti přehrávání.

Na výběr bude pět rychlostí přehrávání: 1/4x, 1/2x, 1x, 2x a 4x. Uživatelé si tedy budou moci zvolit, zda chtějí video zpomalit nebo zrychlit, a to buď pro celé video, nebo jen pro vybraný úsek pomocí časové osy. Jakmile bude úprava dokončena, stačí klepnout na tlačítko „Hotovo“ a video uložit.

Omezení a potenciální vylepšení

V současné fázi je funkce jednoduchá a umožňuje upravit rychlost přehrávání pouze jedné části videa najednou. Pokud chce uživatel upravit více úseků, musí video uložit po každé úpravě a následně pokračovat s dalšími úpravami. Google však na této funkci stále pracuje, a je možné, že do budoucna přidá další možnosti a vylepšení.

Základní vs. pokročilé úpravy videa

Pro většinu běžných uživatelů, kteří potřebují provádět základní úpravy videí, bude tato nová funkce ve Fotkách Google dostačující. Pro profesionálnější práci s videem je však vhodné sáhnout po specializovaných aplikacích, jako jsou GoPro, KineMaster nebo CapCut, které nabízejí širší škálu nástrojů a možností pro detailní úpravy.

Kdy bude funkce dostupná?

V aktuální verzi Fotek Google tato možnost ještě není dostupná. Přesné datum veřejného spuštění zatím Google neoznámil, ale očekává se, že funkce bude součástí některé z nadcházejících aktualizací. Uživatelé se tedy mohou těšit na další vylepšení, která jim umožní upravovat svá videa ještě efektivněji a snadněji.

Závěr

Nová funkce pro úpravu rychlosti přehrávání videa ve Fotkách Google je očekávaným vylepšením, které zjednoduší práci s videi na mobilních zařízeních. Ačkoliv má současná verze svá omezení, pro běžné uživatele bude více než dostatečná. Google neustále pracuje na vylepšování svých služeb, a proto se můžeme těšit na další zajímavé novinky. Věříme, že tato funkce bude pro mnoho uživatelů vítaným přírůstkem a zlepší jejich zážitek z úpravy videí.

Zdroj: AndroidAuthority.com (odkaz)