Foto: Freepik

Nová bezpečnostní vrstva na WhatsAppu

V rámci aplikace WhatsApp můžete sdílet stav, který informuje vaše kontakty o vašem aktuálním rozpoložení. Tento stav, zahrnující obrázky, videa nebo text, automaticky zmizí po 24 hodinách. Nová aktualizace přináší další bezpečnostní prvek: uživatelé nyní musí potvrdit, zda budou svůj stav sdílet se všemi kontakty nebo jen s vybranými. Toto vylepšení bylo představeno ve verzi 2.24.12.27 pro Android, jak uvádí server WABetaInfo.

Výběr kontaktů před zveřejněním

Nová funkce umožňuje uživatelům vybrat, které kontakty jejich stav uvidí, ještě před jeho zveřejněním. WhatsApp před zobrazením stavu vyzve uživatele, aby zvolili způsob sdílení. Na výběr jsou dvě možnosti: sdílet stav se všemi kontakty nebo pouze s vybranými. Tato dodatečná vrstva potvrzení zajistí, že váš stav bude sdílen jen s těmi, které si sami vyberete, což zvyšuje kontrolu nad tím, kdo vidí vaše osobní informace.

Foto: Freepik

Dostupnost pro beta testery

Momentálně je tato nová funkce dostupná pouze v beta verzi a pro omezený počet testerů. Postupně by se však měla dostat i do stabilní verze aplikace, čímž se zlepší bezpečnost pro všechny uživatele.

Zvýšení bezpečnosti prostřednictvím dodatečného potvrzení před zveřejněním stavu je krok správným směrem. Tato novinka posílí uživatelskou kontrolu nad sdílenými informacemi a jistě se stane oblíbenou funkcí mezi uživateli WhatsAppu.

Zdroj: WhatsApp