Foto: Freepik

V rámci beta programu Google Play byla vydána aktualizace verze 2.24.12.20 pro systém Android. Server WABetaInfo informoval, že tento update přináší nové uživatelské rozhraní pro aktuality stavu a vertikální seznam doporučených kanálů. Tyto funkce byly zatím k dispozici jen omezenému počtu beta testerů, nyní se však dostávají k širší veřejnosti.

Nový design zobrazení aktualit stavu umožňuje uživatelům snadněji a rychleji prohlížet nové příspěvky. Namísto nutnosti otevírat jednotlivé aktualizace se nyní zobrazují velké miniatury, které poskytují přehledný náhled. Tato změna výrazně zlepšuje uživatelský zážitek a umožňuje rychlejší přístup k obsahu.

Foto: Freepik

Zaměření na uživatelskou přívětivost

Přepracované rozhraní aktualit stavu zachovává jejich prominentní umístění v horní části karty aktualit, což zajišťuje snadnou dostupnost a viditelnost. WhatsApp také upravil zobrazení doporučených kanálů, které se nyní místo horizontálního seznamu zobrazují vertikálně. Tento nový přístup umožňuje uživatelům intuitivněji a efektivněji procházet kanály.

Výhody vertikálního seznamu

Zavedení vertikálního seznamu doporučených kanálů zvyšuje pohodlí při používání aplikace. Uživatelé nyní mohou rychleji a snadněji procházet doporučeními bez nutnosti horizontálního posouvání, což je praktické zejména na menších obrazovkách mobilních zařízení.

Závěr

WhatsApp se neustále snaží zlepšovat uživatelský zážitek a nové funkce jsou dalším krokem tímto směrem. Aktualizace přináší modernizované rozhraní, které usnadňuje prohlížení aktualit stavu a doporučených kanálů. Tyto změny činí aplikaci ještě přívětivější a efektivnější pro každodenní použití.

Zdroj: WABetainfo.com (odkaz)