Foto: Freepik

Novinky přicházejí s aktualizací, kterou si všiml Android Police. WhatsApp nyní umožňuje nastavit HD kvalitu jako výchozí pro sdílení obrázků a videí. Tato nová funkce je aktuálně dostupná v nejnovější beta verzi aplikace a uživatelé ji mohou najít v Nastavení aplikace, konkrétně v sekci Úložiště a data. Stačí klepnout na Kvalitu nahrávání médií a zvolit HD kvalitu, pokud si to přejete.

Při výběru HD kvality WhatsApp upozorní uživatele na několik důležitých aspektů. Za prvé, odesílání fotografií a videí bude trvat déle, což může být nepříjemné, pokud spěcháte. Za druhé, velikost souborů může být až šestkrát větší než u standardního rozlišení. To znamená, že pokud odesíláte média přes mobilní datové připojení, může to být poměrně nákladné.

Navzdory těmto nevýhodám si však mnoho uživatelů pravděpodobně zvolí HD kvalitu kvůli lepší vizuální prezentaci. Pro ty, kterým záleží na detailech a kvalitě obrazu, jsou tato omezení akceptovatelná.

Foto: Freepik

Omezení a budoucnost

Je důležité poznamenat, že tato nová možnost se týká pouze nahrávání médií a nikoli aktualizací stavu. Zatím není známo, kdy a zda tato funkce dosáhne oficiálního vydání mimo beta verzi. Nicméně, vzhledem k tomu, že několik uživatelů již hlásilo její dostupnost v beta verzi, je pravděpodobné, že se brzy dočkáme jejího oficiálního uvedení pro všechny uživatele.

WhatsApp tímto krokem ukazuje svůj závazek ke zlepšování uživatelského zážitku a reagování na potřeby a přání své široké uživatelské základny. Možnost sdílet fotografie a videa ve vysoké kvalitě jako výchozí nastavení je dalším krokem směrem k moderním a kvalitním komunikačním nástrojům, které reflektují rostoucí nároky na kvalitu digitálního obsahu.

Tato aktualizace představuje významný pokrok pro uživatele, kteří chtějí sdílet své zážitky v nejvyšší možné kvalitě. Jak se technologie neustále vyvíjí, můžeme očekávat další vylepšení a inovace, které budou reagovat na dynamické potřeby moderní komunikace.

Zdroj: Mashable.com (odkaz)