Foto: Freepik

Design iPhonu: tradiční, ale rvoluční

Design iPhonů se v posledních letech příliš neměnil. Od roku 2020, kdy Apple představil ploché hrany s iPhonem 12, jsme zaznamenali jen menší změny, jako je titanová konstrukce iPhonu 15 Pro a barevně obohacené sklo u iPhonu 15. Kromě toho Apple odstranil slot na SIM kartu u modelů v USA, počínaje iPhonem 14 v roce 2022, což znamená, že noví uživatelé iPhonu musí používat elektronické SIM karty.

Co nás čeká u iPhonu 16

Jedním z mála zajímavějších aspektů iPhonu 16 by mohlo být nové uspořádání kamer. Podle MacRumors by Apple mohl umístit kamery vertikálně, podobně jako u iPhonu 12. Tento krok byl potvrzen i australským technologickým komentátorem Trevorem Longem, který na svém YouTube kanálu EFTM představil tzv. „dummy“ jednotku iPhonu 16. Tyto modely nejsou skutečné iPhony, ale pomáhají výrobcům obalů přizpůsobit se velikosti a rozměrům nových telefonů.

Více tlačítek a větší funkčnost

Další změnou u iPhonu 16 by mohlo být přidání nových tlačítek. Podle Marka Gurmana z Bloombergu by iPhone 16 mohl mít dedikované tlačítko pro nahrávání videa. Toto tlačítko by mohlo být dostupné pouze u modelů Pro. Apple také plánuje rozšířit tlačítko Action na všechny modely iPhonu 16. Toto tlačítko, které lze použít jako zkratku k různým funkcím, jako je spuštění kamery nebo aktivace režimu Nerušit, je momentálně exkluzivní pro iPhone 15 Pro a Pro Max.

Tenký iPhone v budoucnosti

Ačkoli iPhone 16 nepřinese radikální změny, v roce 2025 by Apple mohl představit iPhone 17 Slim, což by mohlo znamenat výraznější změnu v designu. Informace o tomto tenčím modelu přinesl server 9to5Mac s odkazem na analytika Jeffa Pua.

Závěr

I když iPhone 16 nepřinese drastické změny v designu, očekává se několik drobných vylepšení, jako je nové uspořádání kamer a přidání nových tlačítek. Tyto změny mohou uživatelům nabídnout lepší uživatelský zážitek a více funkcí. Avšak za vysokou cenu, kterou Apple za své iPhony požaduje, by někteří uživatelé mohli očekávat více inovací. Budeme muset počkat do září, abychom se dozvěděli více o tom, co Apple skutečně chystá pro svůj nový model iPhonu.

Zdroj: Cnet.com (odkaz)