Foto: Freepik

Apple uznává, že přechod na iPhone 15 (Pro) není pro majitele modelů iPhone 13 nebo 14 nezbytně výhodný. Přestože se s novým modelem přináší několik vylepšení, jako je Dynamický ostrov a USB-C konektivita, majitelé těchto relativně novějších modelů by měli zvážit, zda je pro ně upgrade důvodem k investici.

iPhone 15 přináší značné inovace, které zahrnují výkonnější hardware a vylepšený fotoaparát s vyšším rozlišením. Dynamický ostrov, nově přidaná funkce, umožňuje snadněji zobrazovat důležité informace bez nutnosti přepínání mezi aplikacemi. Kromě toho je zde i změna z Lightning na USB-C konektor, což přináší větší kompatibilitu s příslušenstvím.

Nicméně, pro majitele modelů iPhone 14 a 13, které jsou stále poměrně nové, tyto změny nemusí být dostatečně podstatné, aby opravňovaly k nákupu nového modelu. Tito uživatelé by měli zvážit, zda jsou stávající funkce jejich zařízení dostačující a zda je nákup nového iPhonu nutný.

Pro majitele starších modelů, jako je iPhone 11, je však upgrade na iPhone 15 zajímavou možností. Nový model přináší značné vylepšení ve výkonu, kvalitě fotoaparátu a dalších funkcích. Pro ty, kteří hledají zásadní změnu ve svém zařízení a jsou ochotni investovat do nového modelu, může být iPhone 15 atraktivní volbou.

Kromě samotného hardwaru je také důležité zvážit dostupnost operátorských slev a dobu nákupu. Někteří operátoři nabízejí různé slevy a akce pro nové modely iPhonu, což může ovlivnit konečné rozhodnutí o upgrade. Zároveň je důležité mít na paměti, že Apple obvykle vydává nové modely iPhonu každý rok, takže je možné, že se brzy objeví další vylepšený model.

Celkově lze říci, že rozhodnutí o upgrade na iPhone 15 závisí na individuálních preferencích a potřebách uživatele. Pro majitele starších modelů může být iPhone 15 atraktivní volbou, zatímco majitelé novějších modelů by měli zvážit, zda jsou přidané funkce dostatečně podstatné k oprávnění nákupu nového zařízení.

Výběr správného modelu iPhonu je důležitý, protože se jedná o investici do zařízení, které často používáme každý den a v mnoha případech se jedná o velice předražené zařízení. Po našich recenzích mobilní telefonů, např. Realme 12 Pro +, musím prohlásit, že je lepší po stránce výkonostní i vzhledové. Zatímco jednotlivé řady iPhonů se liší jen počtem a pozicí senzorů v modulu, tak Realme vytvořilo skutečně poutavý a elegantní design, o kterém si Apple může nechat zdát. Je to ale můj subjektivní názor recenzenta.