Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Design a kvalita zpracování

Realme 12+ se pyšní prémiovým vzhledem, který je inspirován luxusními hodinkami. Zadní strana je pokryta eko-kůží, což dodává zařízení elegantní a sofistikovaný vzhled. Naproti tomu Realme 12 nabízí jednodušší design s matným povrchem zad a lesklými hranami. I když zde nenajdete eko-kůži, stále působí moderně a atraktivně.

Displej

Realme 12+ je vybaven 6,67″ AMOLED displejem s frekvencí 120Hz a podporou HDR10+. Tento displej nabízí maximální jas až 2000 nitů, což zajišťuje vynikající viditelnost i na přímém slunci. Oproti tomu Realme 12 přichází s 6,72″ LCD displejem s rozlišením FHD+ a frekvencí 120Hz. Maximální jas zde dosahuje 950 nitů, což je stále velmi solidní hodnota, ale na AMOLED displej modelu 12+ to nestačí.

Výkon

V oblasti výkonu jasně dominuje Realme 12+ s čipsetem Mediatek Dimensity 7050, až 12GB RAM a možností až 512GB úložiště. Tento výkon je vhodný i pro náročné uživatele a hráče. Realme 12 je vybaven čipsetem Mediatek Dimensity 6100+, nabízí až 8GB RAM a maximálně 128GB úložiště, což je dostatečné pro běžné uživatele, ale nenabízí takovou rezervu pro budoucí využití.

Kamery

Realme 12+ přináší trojitý zadní fotoaparát s hlavní 50 MP kamerou, 8 MP ultraširokoúhlým objektivem a 2 MP makro kamerou. Tento model také podporuje 4K video, což ocení milovníci videí ve vysokém rozlišení. Realme 12 má duální zadní fotoaparát s 108 MP hlavní kamerou a 2 MP portrétní čočkou. Přední kamera má rozlišení 8 MP. I když Realme 12 nabízí vysoké rozlišení hlavního fotoaparátu, chybí mu některé pokročilejší funkce, které najdeme u modelu 12+.

Baterie a nabíjení

Oba modely disponují 5000mAh baterií, což slibuje dlouhou výdrž. Rozdíl je však v rychlosti nabíjení – Realme 12+ podporuje rychlé nabíjení 67W, zatímco Realme 12 nabízí 45W nabíjení. To znamená, že s modelem 12+ budete zpět v akci rychleji.

Zvuk a konektivita

Realme 12+ je vybaven stereo reproduktory a 3.5mm audio jackem, což zajišťuje lepší kvalitu zvuku pro poslech hudby či sledování videí. Realme 12 má jednoduchý reproduktor, ale také zachovává 3.5mm audio jack pro tradiční sluchátka.

Software

Oba modely běží na Realme UI 5.0 postaveném na Androidu 14. Rozdíl je v množství předinstalovaných aplikací – Realme 12+ jich má méně, což přispívá k čistějšímu uživatelskému zážitku.

Další Funkce

Realme 12+ je vybaven čtečkou otisků prstů pod displejem, což je moderní a pohodlné řešení. Realme 12 má čtečku otisků prstů na boku, což je stále rychlé a efektivní, ale méně elegantní.

Celkové shrnutí

Realme 12+ nabízí lepší displej s vyšším jasem a AMOLED technologií, výkonnější čipset, více paměti, pokročilejší fotoaparát s podporou 4K videa, rychlejší nabíjení a lepší zvuk díky stereo reproduktorům. Jeho design je také prémiovější díky eko-kůži na zadní straně. Celkově je Realme 12+ vhodnější volbou pro náročnější uživatele, kteří hledají vyváženější a prémiovější zařízení.

Realme 12 je však skvělou volbou pro ty, kteří hledají solidní výkon za dostupnější cenu. I přes některé kompromisy nabízí velmi atraktivní poměr cena/výkon a moderní výbavu, která uspokojí většinu běžných uživatelů.

Brzy vám přineseme podrobné recenze obou modelů, kde se podíváme na jejich schopnosti a výkon zblízka. Zůstaňte s námi!

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Realme