Foto: Freepik

YouTube Music pro Android přichází s dlouho očekávanou funkcí, která výrazně zjednoduší vyhledávání skladeb. Nový nástroj, který umožňuje uživatelům hledat skladby pomocí pobrukování melodie, je konečně dostupný. Tato inovace, o které informoval server 9to5Google, byla v testovací fázi od března a nyní je připravena pro širokou veřejnost.

Použití této funkce je velmi jednoduché. Uživatelé musí nejprve kliknout na ikonu lupy v pravém horním rohu aplikace YouTube Music. Následně je potřeba vyhledat ikonu průběhu vedle mikrofonu. Po kliknutí na tuto ikonu mohou začít broukat nebo zpívat melodii skladby, kterou se snaží najít. Aplikace následně zobrazí výsledky na celé obrazovce, včetně obrázku alba, názvu skladby, interpreta, alba, roku vydání a dalších důležitých informací o skladbě. Tento nástroj využívá technologii umělé inteligence z funkce Pixel’s Now Playing, která dokáže „přizpůsobit zvuk původní nahrávce“.

Aktualizace, která přináší tento revoluční nástroj, je součástí serverové aktualizace verze 7.02 YouTube Music pro Android. Bohužel, zatím nejsou dostupné žádné informace o tom, kdy by tato funkce mohla být uvedena pro uživatele iOS. Nicméně, vzhledem k popularitě a úspěchu této novinky je pravděpodobné, že se jí dočkáme i na dalších platformách v blízké budoucnosti.

I když je tato funkce novinkou pro YouTube Music, není to poprvé, co se podobný nástroj objevil na trhu. Google spustil podobnou funkci pro vyhledávání hudby již v roce 2020. Také aplikace YouTube zavedla tuto možnost v loňském roce, což uživatelům umožnilo snadnější vyhledávání videí a skladeb. Další známou platformou, která nabízí podobnou funkci, je Deezer. Jeho nástroj „hum to search“ byl uveden na trh již v roce 2022 a poskytuje uživatelům možnost hledat hudbu pomocí pobrukování.

Tato nová funkce v YouTube Music pro Android tedy přináší další úroveň pohodlí pro uživatele, kteří často zapomínají názvy skladeb, ale pamatují si jejich melodii. Díky této technologii se stává hledání hudby ještě intuitivnější a přístupnější pro širokou veřejnost. Uživatelé se nyní mohou těšit na ještě lepší zážitek při používání své oblíbené hudební aplikace, která jim umožní snadno a rychle najít jakoukoli skladbu.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)