Foto: Freepik

YouTube se chystá přinést uživatelům v televizi novou úpravu své aplikace, která má zlepšit uživatelský zážitek při sledování videí. Tuto novinku oznámil Joe Hines, designér interakce v televizi, a Aishwarya Agarwal, produktová manažerka, prostřednictvím e-mailu.

Nový design se zaměřuje na zmenšení velikosti přehrávače videa a zjednodušení interakcí, což umožní klíčové funkce, jako jsou komentáře, žít vedle obsahu místo zakrývat ho. Během testování uživatelé vyjádřili přání, aby bylo video menší, což jim umožní lépe číst komentáře během sledování. Tato změna by měla také umožnit uživatelům hlouběji se zapojit do dalších funkcí, jako jsou kapitoly, klíčové momenty a nakupování, vše přímo na jejich televizorech.

Foto: Freepik

I když tato aktualizace v podstatě přesunuje video přes útržek, má potenciál vypadat čistěji a zároveň usnadňovat prodej produktů tvůrcům. YouTube se zdá být zaměřen zejména na vytvoření vylepšeného zážitku pro sportovní fanoušky, kteří chtějí sledovat živé výsledky, a zároveň umožnit tvůrcům nabízet produkty k prodeji přímo vedle videa.

Hines a Agarwal také naznačili, že tým pracuje na dalších úpravách, které umožní lepší zobrazení videí s živým chatem, Fantasy View a Multiview. Tyto novinky by měly být spuštěny „během několika příštích týdnů“ v aplikaci YouTube v televizi a „v příštích několika dnech“ se dostanou i k odběratelům YouTube TV.

Zdroj: Mashable.com (odkaz)