Foto: Freepik

Platforma YouTube přichází s další novinkou, která potěší jak tvůrce, tak i diváky. Každý autor si totiž bude moci přidat na svou hlavní stránku kanálu novou sekci „Pro tebe“. Algoritmus bude fungovat podobně jako na TikToku a bude přizpůsobovat výběr videí od daného autora a doporučovat každému divákovi zvlášť jeho obsah.

Bude při tom vycházet z historie sledování jednotlivých diváků. Nová funkce by měla být spuštěna již 20. listopadu. Na hlavní stránce kanálu autorů se ale neobjeví automaticky, ale tvůrce si bude muset tuto možnost aktivovat. Funkci aktivujete jednoduše, stačí když ve svém Studiu YouTube vyberete Přizpůsobení > Rozvržení a následně zkontrolujete správné nasazení nové zóny.

Foto: Freepik

Navíc si můžete vybrat, co se má v této zóně objevovat. Na výběr pak máte třeba dlouhá celovečerní videa, krátké snímky nebo i živé přenosy. Nejde přitom o příliš velké překvapení, protože svůj záměr nasadit novou zónu odkryli vývojáři YouTube již v květnu.

Podle produktové manažerky, Ann Katrin Kuessner, je to dobrá alternativa ke stávající statické domovské stránce. V tuto chvíli všechny domovské stránky vypadají identicky pro každého návštěvníka. Funkci prý obzvláště ocení ti, kteří mají na svém kanálu více rozdílných druhů obsahu, jako je více témat či obsah ve více jazycích.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)