Foto: Pixabay

DESIGN

Reproduktor Buxton BBS 7700 má válcovitý tvar, který je potažený jakoby elegantním textilem a pogumovanými bočnicemi. Dominantním prvkem na reproduktoru jsou velká pogumovaná tlačítka, která zároveň nikterak nenarušují celkový design a elegantnost reproduktoru.

I když patří mezi větší a výkonnější reproduktory, tak je neuvěřitelně lehký se svou hmotností okolo jednoho kilogramu a zároveň mobilní, protože má rozměry 23 x 9,8 x 10,3 cm. Díky tomu ho můžete vzít do kabelky, batohu nebo jen tak do ruky prakticky kamkoliv. Můžete si tak zpříjemnit pobyt na chatě nebo si ho vzít do automobilu a místo nekvalitního zvuku z reproduktorů zabudovaných v automobilu si pustíte pořádně kvalitní audio přednes.

Buxton vybavil tento reproduktor certifikací IPX7, což znamená, že je odolný proti vodě. Nemusíte se tak bát, když na venkovní párty či na výletě začne pršet. Reproduktor by měl být umístěn stabilně ve vodorovné poloze, k čemuž slouží dvě pogumované nohy – tím pádem se neskutálí ze stolu. Pokud ho však chcete mít umístěný horizontálně, není to žádný problém.

Okraje obou reproduktorů, které jsou ze stran, jsou totiž vlnité, a tak je zajištěno, že se k vám dostane kvalitní zvuk z obou reproduktorů, i když ho postavíte. Z našeho testování ale můžeme vřele doporučit právě vodorovnou polohu. Přehrávání hudby je navíc doplněno o krásné barevné efekty po stranách.

VÝKON

Výkon reproduktoru je pak úctyhodných 30 W, což je zhruba dvojnásob, než uvádí technická specifikace u drtivé většiny konkurenčních produktů. Frekvenční rozsah je od 80 do 16 000 Hz a impedance je 6 Ohmů. Co nás upřímně překvapilo byla výdrž, protože dle technické specifikace má vydržet 9 hodin, nicméně nám vydržel téměř 10 hodin. Pokud vám však dojde šťáva, můžete reproduktor napájet klidně z power banky, protože se napájí pomocí USB-C konektoru, který se dneska používá prakticky na vše.

OVLÁDÁNÍ

Ovládání považujeme za jednoduché a intuitivní, protože na těle reproduktoru najdeme tlačítko k ovládání hlasitosti, pause/play, tlačítko k zapnutí bluetooth, power button a v neposlední řadě také tlačítko, pomocí kterého můžete zapojit dva reproduktory do série, takže budete mít prostorový zvuk. Na zadní straně se pak nachází gumový kryt, pod kterým je nabíjecí konektor USB-C a Jack 3,5 mm. V praxi tak můžete tento reproduktor připojit k čemukoliv i pomocí kabelu, což většina bezdrátových reproduktorů neumožňuje.

ZVUK

Rozhodně nejdůležitější na reproduktoru je jeho zvuk. Zvuk je v tomto provedení skutečně jedinečný a jedná se o vyváženou harmonii basů a výšek. Rozhodně se nedá říci, že by basy přebíjeli celou skladbu či výšky byly předimenzované. Co se týče hlasitosti, tak Buxton BBS 7700 dokáže uspokojit klidně i třídní sraz, protože produkuje kvalitní a hlasitý zvuk, který vyplní i středně velkou místnost nebo restauraci.

Pokud nemáte rádi hlasitost, klidně si můžete stáhnout zvuk na minimum a užívat si jen nádherný relaxační audio zážitek. Rozhodně dosáhnete lepšího zvuku než třeba v mobilním telefonu. Upřímně řečeno jsme si na tento zvuk zvykli a i když jsme si pouštěli obyčejný film na mobilu, tak jsme si to pustili přes Buxton BBS 7700, protože zážitek z filmu je zkrátka jiný.

ZÁVĚR

Jak již bylo řečeno v úvodu, tak tento reproduktor se pohybuje se svou cenovkou v podstatě těsně nad hranicí tisíc korun, čímž je v kategorii střední třídy. Svým výkonem a kvalitou zvuku se nicméně dostává na přední místa vyšší třídy. Na tomto reproduktoru přehrajete prakticky jakýkoliv zvuk a brzy se stanete na něm závislý, protože i v autě máte horší zvuk, a proto není nic jednoduššího, než si pustit Buxton. Za naši redakci můžeme tento reproduktor určitě doporučit, protože vyniká kvalitou zvuku, výkonem, kapacitou baterie i certifikací IPX7.

Zdroj: uživatelské hodnocení redakce IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Buxton