Foto: Pixabay

Společnost Meta se poslední dobou zabývala především novinkami a dalšími funkcemi ve své chatovací aplikaci WhatsApp, která je tou nejpopulárnější na světě. Na konci minulého roku například přišla s možností používat jeden účet WhatsApp na více zařízeních či používat WhatsApp na počítači, i když je mobilní telefon offline.

Nyní však přišla tato společnost s novinkou i pro svou druhou chatovací aplikaci, kterou možná trochu zanedbávala, Messenger. Ten totiž dostal novinku v podobě „soundmoji,“ což jsou klasické emoji či smajlíky, které však vydávají zvuk. Pod některými obrázky pak nalezneme i známé hlášky z filmů a seriálů.

Podle některých uživatelů zde není v tuto chvíli příliš velký výběr, ale tato novinka je stále ještě ve svých počátcích, i když informace o ní přišla již v polovině roku 2021, tak teprve nedávno si ji však mohla vyzkoušet široká veřejnost. Do budoucna však určitě lze očekávat, že přibudou i další motivy.

Soundmoji byly představeni u příležitosti Světového dne emoji, který připadá na 17. července a představil je sám zakladatel Mark Zuckerberg. Pokud si novinku chcete vyzkoušet, naleznete je v běžném panelu klávesnice ukryté po ikonkou reproduktoru. Po odeslání vybraného soundmoji se jednak zobrazí obrázek, ale také se přehraje i příslušný zvuk. Na výběr prozatím máme z aplausu, ďábelského smíchu, bubnu, cvrčka či hlášky s filmu o Jamesi Bondovi. Nahrávání některých zvuků bylo pak složitější, než se zdá. Mark Zuckerberg uvedl, že například mečení kozy se nahrávalo celý den na farmě.

Zdroj: About.fb.com (odkaz)