Zdroj: Pixabay

Služby Google Play jsou jádrem operačního systému Android přes který si všichni uživatelé instalují do svých mobilních zařízení aplikace, hry, knihy a mnoho dalšího. V současné době se chystá velká grafická proměna tohoto obchodu. Novinky již nechává testovat vybranou skupinkou uživatelů. Další novinkou pak je P2P sdílení aplikací bez nutnosti připojení k internetu.

Avšak tou nejočekávanějším hitem má být nové porovnání aplikací. Problém s aplikacemi je ten, že pro jeden účel, např. přehrávání hudby, je zde bezpočet aplikací a je těžké si mezi nimi vybrat, obzvláště uvážíme-li, že některé aplikace si funkce navzájem kopírují. V tomto případě se vyplatí prostudovat recenze, hodnocení a jednotlivé parametry.

V rámci nové sekce bude toto rozhodování významně zjednodušeno. Přímo na kartě naší zvolené aplikace bude v dolní části mimo doporučených aplikací ještě porovnání hned v několika kategoriích, jako je uživatelské hodnocení, využití, ovládání apod. V tuto chvíli nejsou dostupné žádné informace ohledně rozšíření do celého Androidu. Testování může ještě probíhat jak v řádech týdnů, tak v řádu několika měsíců.

Zdroj: androidpolice.com