Foto: Freepik

WhatsApp testuje tmavý AMOLED režim pro snížení vyzařovaného jasu a únavy očí

WhatsApp, jedna z nejoblíbenějších aplikací pro zasílání zpráv na světě, opět přichází s novinkami. Tentokrát testuje pokročilý tmavý režim optimalizovaný pro AMOLED displeje, což by mohlo výrazně snížit nejen vyzařovaný jas, ale i únavu očí, která přichází s dlouhým používáním telefonu.

Co to znamená pro uživatele?

Pokud patříte mezi ty, kteří tráví hodiny komunikací přes WhatsApp, zejména večer nebo v noci, nový tmavý režim by vám mohl přinést úlevu. Standardní tmavý režim je již nějakou dobu dostupný, ale WhatsApp nyní pracuje na jeho vylepšení. V testované verzi je tmavší, černější a hlavně šetrnější k očím. Navíc, na AMOLED displejích by měl nový režim spotřebovávat méně energie, což je vítaná zpráva pro všechny, kteří se často potýkají s rychlým vybíjením baterie.

WhatsApp
WhatsApp

Foto: Freepik

Jak tmavý režim funguje?

Aplikace WhatsApp se rozhodla přejít z původního hexadecimálního barevného kódu #0b141a na nový, temnější odstín #0a1014. Tento drobný, ale významný detail způsobí, že celý vzhled aplikace bude méně kontrastní a příjemnější pro oči. Texty se stanou čitelnějšími, zejména při slabém osvětlení. To ocení především ti, kteří se snaží číst dlouhé zprávy, aniž by byli oslepeni ostrým světlem telefonu.

Tmavý režim se aplikuje nejen na rozhraní chatu, ale také na seznam kontaktů, tapety a další prvky aplikace. Tím vzniká jednotný, elegantní vzhled, který nejenže dobře vypadá, ale také šetří baterii na telefonech s AMOLED displejem, jelikož tyto displeje spotřebovávají méně energie při zobrazování černé barvy.

Další funkce, které WhatsApp chystá

Tmavý AMOLED režim ale není jedinou novinkou, kterou WhatsApp chystá. Vývojáři také experimentují s možností webového vyhledávání, které umožní uživatelům ověřit pravost obrázků, které obdrží. Tato funkce může výrazně zlepšit boj proti šíření falešných informací, což je v současnosti jedno z velkých témat internetu.

Navíc se pracuje na rozšíření chatovacích témat. WhatsApp plánuje zavést přibližně 22 nových témat, která umožní uživatelům ještě více přizpůsobit prostředí aplikace svým preferencím. To by mohlo být dalším krokem směrem k personalizaci a většímu zážitku z používání aplikace.

Kdy bude tmavý režim dostupný?

I když novinky vypadají lákavě, zatím jsou ve fázi beta testování. To znamená, že jen omezené množství uživatelů má k těmto funkcím přístup. Pokud vše půjde podle plánu, můžeme očekávat, že se tmavý režim dostane k širší veřejnosti v jedné z nadcházejících aktualizací. Avšak jak dlouho si budeme muset počkat, to zůstává otázkou.

Co to znamená pro budoucnost WhatsAppu?

WhatsApp se neustále vyvíjí a přináší nové funkce, které odpovídají potřebám svých uživatelů. Nový tmavý režim není jen kosmetickou změnou – jde o krok směrem k pohodlnějšímu a šetrnějšímu používání aplikace, zejména v nočních hodinách. Spolu s dalšími funkcemi, jako je vyhledávání obrázků a nová chatovací témata, má WhatsApp ambice stát se ještě přívětivější aplikací pro široké spektrum uživatelů.

Ať už se těšíte na nové funkce nebo si jen přejete, aby vaše oči během nočních chatů tolik netrpěly, WhatsApp vám přináší řešení. Stačí si jen počkat na oficiální spuštění těchto novinek a připravit se na pohodlnější komunikaci v jakékoliv denní době.

Zdroj: Neowin.net (odkaz)