Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Co najdete v balení?

Unboxing GoPro Hero 12 je zážitek, který stojí za to. Krabička, v níž je kamera dodávána, je kompaktní a elegantně navržená, což naznačuje prémiový produkt. Po jejím otevření vás přivítá dokonale zabalená kamera spolu s dalšími nezbytnými doplňky. V balení najdete:

  • Kameru GoPro Hero 12 (s vestavěným akumulátorem)
  • USB-C kabel pro nabíjení a připojení k počítači
  • Montážní držák pro připevnění kamery na různé povrchy a příslušenství
  • Baterii Enduro – nová generace baterie, která zajišťuje delší výdrž
  • Rychloupínací klip
  • Návod k použití

Hned po vybalení je jasné, že kamera GoPro Hero 12 přináší známý design, který si udržuje odolnost a kompaktnost. Kamera působí robustně a zároveň lehce, což je ideální kombinace pro outdoorová dobrodružství. Hlavním překvapením je pak vylepšený displej a nové prvky na těle kamery, které slibují snadnější ovládání.

První dojmy z designu a konstrukce

GoPro Hero 12 si udržuje tradiční tvar a design, který zůstává věrný předchozím modelům, ale s několika důležitými vylepšeními. Kamera je kompaktní, lehká a její vodotěsnost do 10 metrů ji činí ideální pro natáčení pod vodou. Povrch kamery je pevný a odolný, což znamená, že si poradí i s náročnými podmínkami, ať už v prašném terénu, dešti nebo při extrémních sportech.

Novinkou u Hero 12 je vylepšený systém stabilizace HyperSmooth 6.0, který posouvá stabilizaci videa na novou úroveň. Kamera tak zvládne natáčet plynulé záběry i v těch nejtěžších podmínkách, a to bez potřeby dalšího stabilizačního příslušenství.

Klíčové funkce GoPro Hero 12

Po unboxingu vás jistě zaujmou nové funkce, které tato kamera přináší. Mezi ty nejvýznamnější patří:

  • 5.3K video při 60 fps: Tato kamera umožňuje natáčet video ve špičkovém rozlišení 5.3K při 60 snímcích za sekundu. To znamená neuvěřitelně ostré a detailní záběry, které se skvěle hodí jak pro profesionální natáčení, tak pro běžné uživatele.
  • 4K při 120 fps: Pro milovníky zpomalených záběrů přináší GoPro Hero 12 možnost natáčet video ve 4K rozlišení při 120 snímcích za sekundu. Výsledné slow-motion záběry jsou opravdu působivé.
  • Hypersmooth 6.0: Stabilizace videa u Hero 12 dosáhla nového vrcholu. Díky Hypersmooth 6.0 jsou vaše záběry neuvěřitelně plynulé, i když natáčíte v těch nejnáročnějších podmínkách.
  • 10-bitové barvy: S podporou 10-bitového barevného záznamu se zvyšuje kvalita a přesnost barev. Díky této technologii budou vaše videa vypadat přirozeněji a budou obsahovat více detailů, zejména v náročných světelných podmínkách.
  • Bluetooth konektivita pro audio: Další zajímavou funkcí je možnost připojení bezdrátových Bluetooth sluchátek nebo mikrofonů, což ocení především ti, kteří natáčí komentáře nebo rozhovory přímo během akce.
  • Režim Star Trails a noční efekty: Pro milovníky noční fotografie a časosběrných videí přináší GoPro Hero 12 režimy jako Star Trails nebo Vehicle Light Trails, které umožňují zachytit pohyby světel v noční krajině.

Výkon a baterie

Jednou z často kritizovaných oblastí u předchozích modelů byla výdrž baterie. GoPro Hero 12 však přináší výrazné vylepšení díky nové baterii Enduro, která slibuje až 2× delší výdrž při natáčení videa v plném rozlišení 5.3K. To znamená, že nyní můžete nahrávat až 70 minut bez přerušení, což je oproti předchozím modelům značný pokrok.

Závěr: Je GoPro Hero 12 opravdu revolucí?

Po rozbalení a prvním vyzkoušení GoPro Hero 12 je zřejmé, že tato kamera přináší řadu důležitých vylepšení, která potěší jak profesionály, tak běžné uživatele. Vylepšená stabilizace, vyšší rozlišení a delší výdrž baterie činí z tohoto modelu špičkovou akční kameru na trhu.

Pokud hledáte kompaktní, ale výkonnou kameru pro natáčení videí v extrémních podmínkách, Hero 12 je jasnou volbou. Je navržena tak, aby odolala i těm nejnáročnějším podmínkám a poskytla vám záběry, které budou vypadat skvěle na jakémkoli zařízení.

Zdroj: autorský text ITTB.cz