Foto: Freepik

Chůze pod vodou jako hororový soundtrack

MAB Robotics vzal svého robota na testovací jízdu pod vodou a vše zaznamenal na video. A právě tady se začíná tvořit zvláštní, mrazivá atmosféra. Robot kráčí po dně bazénu, ale zvuky, které jeho kroky vytvářejí, jsou znepokojivě nepřirozené. Je to, jako by někdo pro robota najal Johna Carpentera, aby vytvořil děsivý soundtrack. Tyto zvuky připomínají temné melodie z hororových filmů a neuvěřitelně násobí pocit strachu. Když se robot začne blížit k obrazovce, divák má téměř dojem, že se na něj chystá zaútočit.

Strašidelné zážitky z podvodního světa

To, co tento test dělá tak děsivým, není jen podivný zvukový doprovod, ale i samotný fakt, že tento robot kráčí jako něco z nočních můr. Voda, která by normálně měla být klidná a tichá, zde působí jako hrozivé prostředí. Zvuk robotických kroků připomíná, jako by pocházely z temného kouta hororového filmu – přímé srovnání s filmovými soundtracky, jako je ten z filmu Skinamarink, je zde více než na místě.

Pes pod vodou
Pes pod vodou

Foto: Freepik

Kde končí fascinace a začíná strach?

Proč nás vlastně tento robot děsí? Možná je to kombinace toho, jak robotická technologie narušuje naše představy o tom, co je „normální“. Přidáte-li k tomu ještě mrazivý zvuk a robot, který vypadá, jako by byl vytažen z dystopického filmu, pocit strachu je přirozenou reakcí. Tento test zanechal mnoho lidí v obavách, co přinese budoucnost.

Roboti, kteří vyvolávají otázky

Robotický pes od MAB Robotics je skvělým příkladem toho, jak technologie mohou nejen ohromovat, ale i vzbuzovat obavy. Fascinace spojená s tímto podvodním testem ukazuje, že i když jsme na pokraji nových vědeckých objevů, stále čelíme otázkám, jaký vliv bude mít tato technologie na naše životy.

Vývoj robotů jako Honey Badger Legged Robot naznačuje, že budoucnost robotiky bude zahrnovat mnoho nečekaných momentů – a některé z nich budou možná děsivější, než si teď dokážeme představit.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)