Foto: Freepik

SAS Viya Workbench, zaměřený na vývojáře a modeláře, je samoobslužné výpočetní prostředí na vyžádání pro přípravu dat, průzkumné analýzy dat a vývoj analytických modelů a modelů strojového učení.

Vývojářské plátno pro experimentování a průzkum

Viya Workbench je flexibilní, škálovatelné a efektivní vývojové prostředí, které je na vyžádání, poskytuje a ukončuje s minimální podporou IT. Vyhrazené analytické prostředí nabízí přizpůsobitelný výpočetní výkon CPU/GPU tak, aby odpovídal potřebám projektu. Modely a další výsledky lze využít v SAS Viya pro správu dat, řízení a provozní nasazení.

Viya Workbench umožňuje vývojářům a modelářům pracovat v jazyce dle jejich výběru, zpočátku SAS a Python, přičemž R bude k dispozici do konce roku 2024. Pomocí intuitivního a flexibilního rozhraní nabízí Viya Workbench dvě možnosti vývojového prostředí – Jupyter Notebook/JupyterLab a Visual Studio Code.

Zvýšená produktivita vývojářů, rychlejší inovace AI

Obchodní případ Viya Workbench je silný. Vývojáři a modeláři AI chtějí pracovat s moderními balíčky s otevřeným zdrojovým kódem a špičkovým cloud computingem, ale zároveň jsou pod tlakem, aby poskytovali rychlé výsledky a řídili náklady. Kromě toho chtějí předem vytvořené, škálovatelné infrastruktury, které jim umožní soustředit se na vytváření, inovace, iteraci a testování jejich práce.

Využití výkonných analytických postupů SAS a nativních rozhraní Python API v rámci Viya Workbench urychluje vývoj vysoce výkonných AI modelů. Navíc nejmodernější vlastní Python knihovny – jedinečné pro Viya Workbench – mohou výrazně zlepšit rychlost a výkon s minimálními změnami ve vývojářském stávajícím programu Python.

Viya Workbench je k dispozici prostřednictvím Amazon AWS Marketplace s budoucími plány pro další podporované cloudové poskytovatele a možností nasazení softwaru jako služby. SAS nabízí bezplatný webinář vysvětlující nasazení a mnoho dalšího.

„Mnoho výzev, kterým vývojáři čelí, nejsou jen drobné nepříjemnosti – jsou to překážky, které brání zodpovězení otázek a dokončení práce,“ říká Jared Peterson, Senior Vice President of Engineering, SAS. „Viya Workbench poskytuje maximální flexibilitu a výsledky tím, že umožňuje vývojářům používat jejich jazyk a IDE (integrované vývojové prostředí) dle vlastního výběru, přizpůsobovat výpočetní výkon potřebám projektu a v konečném důsledku zvýšit jejich produktivitu a efektivitu. Mohou pracovat rychleji, být kreativnější a více riskovat – což je nejen to, co se očekává, ale díky tomu je práce zábavnější.“

Pro více informací navštivte web SAS.com/workbench.