Foto: poskytnuto společností Xiaomi

Výjimečné noční snímky díky optice Leica

Řada Xiaomi 14T se zaměřuje na poskytování špičkových fotografických zážitků, a to zejména za nízkého osvětlení. Modely Xiaomi 14T a Xiaomi 14T Pro jsou vybaveny pokročilou platformou pro výpočetní fotografii Xiaomi AISP, která využívá technologii FusionLM pro zajištění vyššího dynamického rozsahu a nižšího šumu. Výsledkem jsou fotografie s úchvatnými detaily a barvami i v těch nejnáročnějších světelných podmínkách.

Xiaomi 14T Pro dále přichází s trojitým fotoaparátem s pěti ohniskovými vzdálenostmi, včetně 50Mpx hlavního fotoaparátu s optikou Leica Summilux a snímačem Light Fusion 900, což zajišťuje zachycení až o 32 % více světla než předchozí modely. Tato kombinace umožňuje pořizování neuvěřitelně čistých a živých snímků za každé situace.

Umělá inteligence pro maximální efektivitu

Vedle špičkových fotografických schopností nabízí řada Xiaomi 14T řadu pokročilých AI funkcí pro zlepšení produktivity a kreativity. Pomocí AI technologie mohou uživatelé snadno vyhledávat obsah na svém zařízení, přepisovat hlasové záznamy na text nebo vytvářet krátká filmová videa.

Foto: poskytnuto společností Xiaomi

Xiaomi 14T Pro také představuje funkci Circle to Search with Google, která umožňuje uživatelům rychle vyhledávat informace bez nutnosti opouštět aktuální aplikaci. Dále nabízí AI Editování Obrázků pro rozšiřování snímků či odstranění nechtěných prvků.

Ohromující výkon a plynulé uživatelské rozhraní

Srdcem řady Xiaomi 14T jsou výkonné procesory od MediaTeku. Xiaomi 14T Pro je poháněn vlajkovým procesorem MediaTek Dimensity 9300+, který poskytuje 37% nárůst výkonu ve vícejádrových úlohách, zatímco Xiaomi 14T je vybaveno procesorem MediaTek Dimensity 8300-Ultra. Oba modely nabízí plynulý multitasking a delší výdrž baterie díky vylepšené energetické účinnosti.

Kromě toho se mohou pochlubit pokročilými AMOLED displeji s rozlišením 1,5K, vysokou obnovovací frekvencí až 144 Hz a podporou Dolby Atmos pro skvělý zvukový zážitek.

Cena a dostupnost

Xiaomi 14T Pro je k dispozici od 20 999 Kč, zatímco Xiaomi 14T začíná na 14 999 Kč. Obě zařízení jsou k dispozici v několika barevných provedeních, přičemž Xiaomi 14T nabízí i ekologickou variantu Lemon Green.

Závěrem lze říci, že řada Xiaomi 14T představuje významný krok vpřed v oblasti mobilní fotografie a výkonu. Díky pokročilým AI funkcím, špičkovým fotoaparátům a výkonu se tyto modely řadí mezi nejlepší volby na trhu pro všechny, kteří hledají špičkové smartphony.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Xiaomi