Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Huawei Watch GT5 jsou na první pohled klasickými chytrými hodinkami s elegantním designem, ale při bližším zkoumání odhalují svoji pravou sílu v integraci nejnovějších technologií. Tento model představuje nejen sportovní společníka, ale také výkonný nástroj pro manažery, freelancery a uživatele pracující z domova. Huawei v GT5 přinesl zajímavé novinky, které posouvají smartwatch segment na novou úroveň, zejména v oblasti zdraví, konektivity a podnikatelských nástrojů.

Design a zpracování: kombinace elegance a odolnosti

Na první pohled zaujme kulatý design hodinek, který navazuje na předchozí řady, ale nabízí subtilní změny v podobě robustnějšího krytu, otočné korunky a pevných řemínků. Watch GT5 jsou nejen voděodolné s certifikací IP68, což je vynikající pro sportovce, ale zároveň působí profesionálně, takže je můžete nosit jak do kanceláře, tak na obchodní schůzky.

Hodinky se dodávají ve dvou variantách – 41mm a 46mm, aby vyhověly různým preferencím uživatelů. AMOLED displej s rozlišením 466×466 pixelů a vysokou hustotou 432 ppi poskytuje ostrý a jasný obraz i na přímém slunci. Díky tomu je čtení zpráv, prohlížení kalendářů a notifikací bezproblémové za jakýchkoliv podmínek.

Technologie TruSense: revoluce ve zdravotních funkcích

Huawei Watch GT5 přichází s technologií TruSense, což je nový senzor zaměřený na přesnější měření zdravotních dat. Díky TruSense mohou hodinky poskytovat 98% přesnost při monitorování srdečního tepu, krevního tlaku a hladiny kyslíku v krvi. S TruSense přichází i schopnost měřit tělesnou teplotu a sledovat emoční stres uživatele, což je unikátní funkce, kterou ocení zejména ti, kdo pracují pod tlakem.

Pro manažery a podnikatele může být tato funkce klíčová – při dlouhých pracovních dnech hodinky sledují vaši únavu a nabídnou doporučení k relaxaci. To se může hodit nejen při stresujících poradách, ale také při správě time managementu.

Integrace do pracovního prostředí: Bluetooth hovory a správa kalendářů

Huawei Watch GT5 přinášejí pokročilé možnosti pro ty, kdo jsou neustále v pohybu a potřebují mít přístup ke komunikaci bez nutnosti sahat po telefonu. Hodinky podporují Bluetooth hovory, což znamená, že můžete přijímat a uskutečňovat hovory přímo z hodinek. To je skvělá funkce pro manažery, kteří jsou často na schůzkách, ale potřebují být dostupní pro tým.

Další užitečnou funkcí je synchronizace kalendářů. Watch GT5 umožňují sledovat pracovní schůzky a upozornění na nadcházející události. Ať už se jedná o firemní porady nebo individuální call s klientem, hodinky vás na ně včas upozorní a vy tak nezmeškáte žádný důležitý termín. Notifikace z e-mailů, Slacku nebo Microsoft Teams jsou samozřejmostí, což je ideální pro ty, kteří využívají chytré hodinky jako centrum pro pracovní život.

Výdrž baterie: ideální pro náročné dny

Jednou z klíčových vlastností, kterou se Huawei Watch GT5 odlišují od konkurence, je jejich dlouhá výdrž baterie. Huawei slibuje až 7 dní provozu na jedno nabití, což je pro hodinky s pokročilými funkcemi úctyhodné číslo. Pro manažery či profesionály, kteří často cestují nebo mají dlouhé pracovní dny, je to vítaná změna oproti hodinkám, které je potřeba nabíjet každý den.

Kromě toho podporují hodinky rychlé bezdrátové nabíjení s výkonem 18W, takže i když zapomenete hodinky přes noc nabít, během ranní přípravy na práci je rychle dobijete.

Sportovní funkce: pro každodenní trénink i relaxaci

I když jsou Watch GT5 zaměřeny na profesionály, jejich sportovní funkce zůstávají na špičkové úrovni. Kromě klasického měření kroků, vzdálenosti a kalorií nabízejí hodinky pokročilé režimy pro různé sporty, od běhu, cyklistiky až po plavání. Funkce sledování spánku analyzuje kvalitu spánku a nabízí tipy, jak jej zlepšit, což je zásadní pro udržení energie při dlouhých pracovních dnech.

Kalorický příjem a výdej sledují hodinky s novým rozhraním, které ocení nejen sportovci, ale i uživatelé, kteří dbají na rovnováhu mezi prací a fyzickou aktivitou. Po dni plném pracovních schůzek může být rychlý přehled o spálených kaloriích motivací k večernímu cvičení.

Závěr: perfektní nástroj pro byznys a aktivní život

Huawei Watch GT5 se jednoznačně řadí mezi špičku chytrých hodinek. Jejich silné stránky, jako je pokročilá TruSense technologie, podpora Bluetooth hovorů a správy kalendářů, dlouhá výdrž baterie a elegantní design, je činí perfektní volbou nejen pro manažery a podnikatele, ale i pro uživatele pracující z domova. Tyto hodinky kombinují špičkové technologie s důrazem na praktičnost, čímž představují ideální společník pro každodenní život v 21. století.

Děkujeme společnosti Huawei za zapůjčení hodinek Huawei Watch GT5.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Huawei