Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

V dnešní době se bezdrátová sluchátka stávají nezbytným doplňkem pro každodenní život. Umožňují pohodlný poslech hudby, telefonování i používání hlasových asistentů bez obtěžujících kabelů. S rostoucím počtem značek a modelů na trhu je stále obtížnější vybrat ta pravá sluchátka, která splňují všechny požadavky na kvalitu zvuku, výdrž baterie a další funkce. Jedním z modelů, který se snaží zaujmout své místo na trhu, jsou bezdrátová sluchátka Buxton BTW 8800. V této recenzi se podrobně zaměříme na jejich vlastnosti a zjistíme, zda stojí za investici.

Konstrukce a design bezdrátových sluchátek jsou klíčovými faktory, které ovlivňují komfort a uživatelský zážitek. Buxton BTW 8800 se pyšní špuntovým provedením s uzavřenou konstrukcí, což zajišťuje efektivní izolaci od okolního hluku. Tento design je ideální pro rušné městské prostředí nebo práci v kanceláři, kde je potřeba soustředit se na hudbu nebo hovory bez rušení. Lehké provedení a elegantní černá barva sluchátek navíc přispívají k jejich atraktivitě a vhodnosti pro širokou škálu uživatelů.

Kvalita zvuku je další důležitý aspekt, který je třeba zvážit při výběru sluchátek. Buxton BTW 8800 jsou vybavena 10mm měniči a podporují několik zvukových kodeků, jako jsou A2DP, AAC, AVRCP, HFP a SBC. Tyto specifikace slibují silné basy, vyvážené středy a čisté výšky, což by mělo uspokojit většinu uživatelů. Nicméně, pro náročnější audiofily může být frekvenční rozsah do 9000 Hz mírně omezující, jelikož mohou postrádat některé nuance ve vysokých frekvencích. Přesto pro běžné uživatele je zvuková kvalita těchto sluchátek více než dostatečná.

Jedním z nejdůležitějších parametrů při výběru bezdrátových sluchátek je výdrž baterie. Buxton BTW 8800 nabízí až 8 hodin poslechu na jedno nabití a dalších 32 hodin zajišťuje nabíjecí pouzdro. Celkově tedy můžete mít až 40 hodin hudby nebo telefonních hovorů bez nutnosti hledat zásuvku. Tato dlouhá výdrž je velkou výhodou, zejména pro ty, kteří jsou často na cestách nebo nemají možnost často dobíjet svá zařízení. V kombinaci s funkcemi jako je aktivní potlačení hluku (ANC) a voděodolnost s certifikací IPX6, se tato sluchátka jeví jako ideální volba pro různé situace a prostředí.

Konstrukce a design

Sluchátka Buxton BTW 8800 mají špuntové provedení s uzavřenou konstrukcí, která účinně omezuje pronikání okolního hluku do uší a zajišťuje, že zvuk ze sluchátek neuniká ven. Tento design je ideální pro poslech v hlučných prostředích, jako jsou městská doprava nebo kancelář. Černá barva dodává sluchátkům elegantní a nenápadný vzhled, který je vhodný pro široké spektrum uživatelů. Lehké provedení s váhou pouhých 3,9 g je příjemné při delším nošení, i když špuntové provedení nemusí vyhovovat každému, zvláště těm, kteří nejsou zvyklí na in-ear sluchátka. Uzavřená konstrukce skutečně dobře izoluje okolní hluk, což přispívá k celkovému pohodlí při poslechu.

Kvalita zvuku

Sluchátka jsou vybavena 10mm měniči a podporují širokou škálu kodeků, včetně A2DP, AAC, AVRCP, HFP a SBC. Frekvenční rozsah je od 20 Hz do 9000 Hz s citlivostí 114 dB/mW a impedancí 32 Ohm, což zajišťuje kvalitní reprodukci zvuku a dostatečnou hlasitost i při připojení ke slabším zdrojům. Zvuková kvalita je na velmi dobré úrovni. Reprodukce basů je silná a hluboká, středy a výšky jsou dobře vyvážené. Podpora kodeků AAC je velkou výhodou pro uživatele Apple zařízení, protože zaručuje lepší kvalitu zvuku při nižší spotřebě baterie. Frekvenční rozsah do 9000 Hz může být pro některé audiofily omezující, kteří by mohli postrádat některé nuance ve vysokých frekvencích, nicméně pro běžné uživatele je zvukový projev více než dostatečný.

Baterie a výdrž

Buxton BTW 8800 nabízí výdrž až 8 hodin na jedno nabití, přičemž s nabíjecím pouzdrem lze dosáhnout celkového času poslechu až 40 hodin. Nabíjení probíhá v přiloženém pouzdře, což je velmi praktické. Výdrž baterie je jedním z hlavních taháků těchto sluchátek. Osmi hodinová výdrž na jedno nabití je více než dostatečná pro většinu běžných uživatelů. Nabíjecí pouzdro je kompaktní a snadno přenosné, což umožňuje sluchátka používat několik dní bez nutnosti hledat zásuvku, což je obzvláště výhodné při cestování. Pouzdro poskytuje dalších 32 hodin výdrže, což celkově činí 40 hodin poslechu hudby nebo telefonování.

Funkce a ovládání

Sluchátka disponují funkcí aktivního potlačení hluku (ANC), hlasovým asistentem, možností přijímání hovorů a ovládáním hlasitosti. Jsou také voděodolná s certifikací IPX6, což znamená, že jsou chráněna proti silnému proudu vody a jsou tedy vhodná pro sportovní aktivity i venkovní použití za nepříznivých povětrnostních podmínek. Funkce aktivního potlačení hluku je velmi užitečná a funguje překvapivě dobře pro sluchátka v této cenové kategorii. Hlasový asistent a ovládání hlasitosti jsou snadno přístupné a intuitivní. Voděodolnost IPX6 je příjemným bonusem, který přidává na univerzálnosti sluchátek – můžete je bez obav použít při sportování nebo v dešti.

Mikrofon a telefonní hovory

Sluchátka mají integrovaný mikrofon se směrovým snímáním a funkcí potlačení šumu, což zajišťuje kvalitní přenos hlasu při telefonování. Mikrofon se směrovým snímáním pomáhá minimalizovat rušivé zvuky z okolí, což oceníte při hovorech ve venkovním prostředí nebo na hlučných místech. Potlačení šumu funguje spolehlivě, i když v extrémně hlučných prostředích může mít své limity. Mikrofon je dostatečně citlivý a zajišťuje jasnou a srozumitelnou komunikaci.

Závěr

Bezdrátová sluchátka Buxton BTW 8800 jsou solidní volbou pro ty, kteří hledají kvalitní zvuk, dlouhou výdrž baterie a praktické funkce v elegantním a lehkém provedení. Aktivní potlačení hluku a voděodolnost zvyšují jejich hodnotu, přičemž drobné nedostatky jako omezený frekvenční rozsah jsou kompenzovány celkovou kvalitou a pohodlím. Pokud hledáte spolehlivá bezdrátová sluchátka, Buxton BTW 8800 vás nezklamou. Jsou ideální pro každodenní použití, sportovní aktivity i cestování, díky čemuž se stávají všestranným společníkem pro různé situace.

Děkujeme společnosti Buxton za zapůjčení sluchátek Buxton BTW 8800.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Buxton