Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Design a displej Poco C65

Poco C65, navzdory své nízké ceně, vypadá dobře a dobře se drží v ruce. Testovali jsme pastelově modrou variantu, která má třpytivý povrch a plastové tělo s matným povrchem a lesklou částí na zadní straně, kde je umístěna trojitá kamera, LED blesk a logo Poco. Design je decentní, a i když se podobá dražšímu Redmi 13C 4G, velká značka Poco na zadní straně jasně ukazuje, že máte co do činění s telefonem Poco.

Na pravé straně telefonu jsou umístěna tlačítka napájení a hlasitosti, která jsou pohodlně dostupná i při držení telefonu jednou rukou. S velkým 6,74palcovým displejem a robustní 5000 mAh baterií je Poco C65 překvapivě lehký díky plastovému tělu. I přes nízkou cenu má telefon omezenou ochranu proti vodě a prachu s certifikací IP52.

Displej Poco C65 nabízí živé barvy a dobré pozorovací úhly. I když má telefon 90Hz obnovovací frekvenci, což je skvělé pro plynulé procházení aplikací jako Instagram, jas displeje není dostatečně silný, aby překonal odlesky při přímém slunečním světle.

Výkon a baterie Poco C65

Poco C65 je vybaven MediaTek Helio G85 SoC, 6GB RAM a 128GB úložištěm pro základní variantu. Telefon, který jsme recenzovali, měl 8GB RAM a 256GB úložiště. Zpočátku jsme zaznamenali určité zpoždění při stahování a instalaci aplikací, ale po rychlé aktualizaci systému se výkon výrazně zlepšil.

Telefon zvládá běžné úkoly, jako je prohlížení Instagramu, sledování videí na YouTube a používání aplikací jako Paytm a Zomato, bez větších problémů. I náročnější hry jako Asphalt 9 běží hladce ve výchozím nastavení. Výdrž baterie je jedním z nejlepších aspektů Poco C65. Telefon s 5000 mAh baterií vydrží běžné používání až 16-18 hodin. Nabíjení pomocí 18W nabíječky trvá z 0 na 100% méně než 3 hodiny.

Fotoaparát Poco C65

Poco C65 je vybaven trojitým zadním fotoaparátem – hlavním 50megapixelovým snímačem, 2megapixelovým makro fotoaparátem a hloubkovým fotoaparátem s umělou inteligencí pro portrétní fotografie. Hlavní snímač odvádí skvělou práci za dobrého světla, s živými barvami a dobrou dynamikou. Při slabém osvětlení však kvalita fotografií klesá, s nevýraznými barvami a kašovitými detaily.

Přední 8MP kamera funguje dobře za dobrého světla, ale při slabém osvětlení výsledky nejsou uspokojivé.

Závěr

Poco C65 je bezesporu zajímavým přírůstkem na trhu nízkonákladových smartphonů, který nabízí vynikající poměr ceny a výkonu. Tento telefon zaujme svým elegantním designem, který se nejen dobře drží v ruce, ale také vypadá vizuálně atraktivně díky pastelově modré variantě s třpytivým povrchem. Matné plastové tělo s lesklou částí na zadní straně, kde je umístěna trojitá kamera, dodává telefonu moderní vzhled.

Velký 6,74palcový displej poskytuje živé barvy a dobré pozorovací úhly, což oceníte při každodenním používání. I když jas displeje není dostatečně silný pro přímé sluneční světlo, 90Hz obnovovací frekvence zajišťuje plynulé procházení aplikací a celkově příjemný vizuální zážitek.

Výkon Poco C65, podpořený čipsetem MediaTek Helio G85 a až 8GB RAM, je dostačující pro běžné úkoly a hraní her. Po aktualizaci systému se telefon chová rychle a spolehlivě. Navíc velká 5000 mAh baterie zajišťuje dlouhou výdrž, která uspokojí i náročnější uživatele, a rychlé nabíjení je dalším bonusem.

Fotoaparát telefonu, s hlavním 50MP snímačem, přináší solidní výsledky za dobrého světla. I když kvalita fotografií při slabém osvětlení klesá, při správných podmínkách dokáže Poco C65 pořídit velmi kvalitní snímky. Přední 8MP kamera je dostačující pro běžné selfie, i když za horšího osvětlení její výkon pokulhává.

Celkově lze říci, že Poco C65 přináší skvělou hodnotu za peníze. Přestože má své kompromisy, jako je přítomnost bloatwaru a absence podpory 5G, v klíčových oblastech jako jsou design, výkon, displej, fotoaparát a výdrž baterie exceluje. Pokud hledáte spolehlivý a cenově dostupný smartphone, Poco C65 je jedním z nejlepších telefonů ve své cenové kategorii pod 5 000 Kč.

Děkujeme společnosti Xiaomi za zapůjčení mobilního telefonu Poco C65.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Xiaomi