Foto: Freepik

Dříve se zálohy WhatsAppu na Disku Google nepočítaly do 15GB bezplatného limitu úložiště, který Google poskytuje. S novou politikou budou tyto zálohy zabírat prostor na vašem Disku Google. Vzhledem k tomu, že zálohy zpráv, kontaktů a dalších souborů mohou snadno dosáhnout velikosti 5 GB, uživatelé s plným úložištěm mohou rychle narazit na problémy.

Co to znamená pro uživatelé?

Pokud máte na Disku Google uložené fotografie, videa, e-maily a další soubory, tato změna může výrazně ovlivnit dostupnost vašeho úložiště. WhatsApp poskytl 30denní lhůtu, během které byste měli provést nezbytné kroky k optimalizaci svého úložiště a předejít ztrátě dat.

Doporučené kroky pro zajištění bezpečnosti dat

  1. Kontrola a Odstranění Nepotřebných Chatů a Dat: Projděte své chaty a smažte ty, které již nejsou relevantní, včetně mediálních souborů, které zabírají hodně místa.
  2. Alternativní Metody Zálohování: Zvažte zálohování dat na externí pevný disk nebo lokálně na vašem zařízení. To může ušetřit místo na vašem Disku Google.
  3. Navýšení Úložné Kapacity na Disku Google: Google nabízí možnost rozšíření úložiště na 100 GB za nízký měsíční poplatek. Toto řešení je jednoduché a efektivní pro ty, kteří potřebují více místa.
  4. Vytvoření Nového Google Účtu: Pokud nechcete platit za více úložiště, můžete si vytvořit nový Google účet, který budete používat pouze pro zálohy WhatsApp. Tento účet vám poskytne dodatečných 15 GB bezplatného úložiště.

Foto: Freepik

Proč je důležité jednat rychle

WhatsApp zdůrazňuje potřebu okamžitého jednání, aby nedošlo ke ztrátě důležitých dat. Uživatelé Androidu, kteří zálohují své konverzace přes Google účet, by měli být obzvláště ostražití. Tato nová politika může výrazně ovlivnit mnoho uživatelů, kteří již mají na Disku Google uloženo značné množství dat, a přimět je k efektivnějšímu spravování svého úložiště.

Jak postupovat

Vzhledem k omezené 30denní lhůtě, kterou WhatsApp poskytl, je důležité jednat rychle. Ať už se rozhodnete pro smazání nepotřebných souborů, použití alternativních metod zálohování, zakoupení dalšího úložiště nebo vytvoření nového účtu Google, je důležité, abyste provedli tyto kroky co nejdříve. Tak zajistíte, že vaše data zůstanou v bezpečí a dostupná.

Tato změna v politice zálohování zdůrazňuje důležitost proaktivního přístupu k správě digitálních dat. Nedovolte, aby vás překvapila nečekaná ztráta důležitých zpráv a souborů – začněte jednat ještě dnes.

Zdroj: Google.com (odkaz)