Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Realme 12+ je novým přírůstkem do rodiny Realme 12, která zahrnuje pět modelů: Realme 12, Realme 12 Pro, Realme 12 Pro+, Realme 12x a právě Realme 12+. Tento model stojí nad základním Realme 12 díky lepším specifikacím a funkcím, a nabízí skvělou hodnotu za velmi dostupnou cenu.

Realme 12+ je dostupný i na českém trhu za cenu kolem 5 500 Kč, což ho řadí do nižší střední třídy. Přesto nabízí mnoho zajímavých funkcí, jako jsou stereo reproduktory, rychlé 67W nabíjení, kvalitní displej a IP54 ochranu proti prachu a stříkající vodě.

Klíčové specifikace

  • Tělo: 163.0×75.5×7.9mm, 190g; Skleněná přední strana, zadní strana z eko-kůže, plastový rám; IP54 ochrana.
  • Displej: 6.67″ AMOLED, 120Hz, HDR10+, maximální jas 2000 nitů, rozlišení 1080x2400px.
  • Čipset: Mediatek Dimensity 7050 (6 nm): Octa-core (2×2.6 GHz Cortex-A78 & 6×2.0 GHz Cortex-A55); Mali-G68 MC4.
  • Paměť: 128GB 8GB RAM, 256GB 8GB RAM, 512GB 12GB RAM.
  • Operační systém: Android 14 s Realme UI 5.0.
  • Zadní kamera: 50 MP hlavní kamera s OIS, 8 MP ultraširokoúhlá kamera, 2 MP makro kamera.
  • Přední kamera: 16 MP širokoúhlá.
  • Baterie: 5000mAh; 67W rychlé nabíjení.
  • Konektivita: 5G, Dual SIM, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC.
  • Další: Čtečka otisků prstů pod displejem, stereo reproduktory, 3.5mm audio jack.

Obsah balení

Telefon přichází v typickém žlutém balení Realme. Uvnitř najdete samotný telefon, 67W SuperVOOC nabíječku, USB Type-A na Type-C kabel, průhledné TPU pouzdro a předem aplikovanou ochrannou fólii na displej. Obsah balení je tedy velmi štědrý, což uživateli umožní okamžité použití telefonu bez nutnosti dalších nákupů.

Design a kvalita zpracování

Realme 12+ má prémiový vzhled inspirovaný designem luxusních hodinek. Zadní strana je z eko-kůže, což zlepšuje úchop a zároveň působí velmi elegantně. Telefon je dostupný ve dvou barevných variantách – Pioneer Green (tyrkysová) a Navigator Beige (béžová).

Design je čistý a minimalistický, s plochým rámem a jemnými detaily, jako je vzor Polished Sunburst Dial na modulu kamery. Na rozdíl od dražších modelů Pro a Pro+ nemá Realme 12+ kolem modulu kamery zlatý rámeček, což trochu ubírá na prémiovém dojmu. Nicméně, stále vypadá velmi dobře na svou cenovou kategorii. Za mě osobně je stále vzhledově hezčí a zajímavější, než většina vlajkových lodí.

Displej

Displej Realme 12+ je jedním z jeho nejsilnějších prvků. 6,67palcový AMOLED panel s obnovovací frekvencí 120Hz a podporou HDR10+ nabízí ostrý obraz a plynulou odezvu. Maximální jas dosahuje až 2000 nitů, což znamená, že displej je dobře čitelný i na přímém slunci. Barvy jsou živé a kontrast je vynikající, což zajišťuje skvělý vizuální zážitek při sledování videí nebo hraní her.

Výkon a baterie

Srdcem Realme 12+ je čipset Mediatek Dimensity 7050, který poskytuje dostatečný výkon pro každodenní úkoly i náročnější aplikace. V kombinaci s až 12GB RAM a úložištěm až 512GB je telefon velmi svižný a zvládne multitasking bez problémů.

Baterie o kapacitě 5000mAh zajišťuje solidní výdrž, a díky podpoře 67W rychlého nabíjení můžete telefon nabít na 50% za pouhých 19 minut. To je skvělá funkce pro uživatele, kteří často potřebují rychle doplnit energii.

Kamera

Realme 12+ je vybaven trojitým zadním fotoaparátem s hlavní 50 MP kamerou, která poskytuje ostré a detailní snímky. 8 MP ultraširokoúhlá kamera je užitečná pro focení krajiny nebo skupinových fotografií, zatímco 2 MP makro kamera umožňuje zachytit detaily z blízka. Přední 16 MP kamera je dostačující pro kvalitní selfie a videohovory.

Fotoaparát také podporuje nahrávání videí v rozlišení 4K, což je v této cenové kategorii příjemný bonus.

Software

Realme 12+ běží na Androidu 14 s uživatelským rozhraním Realme UI 5.0. Toto prostředí je intuitivní a nabízí mnoho užitečných funkcí a přizpůsobení. Nicméně, jedna drobná nevýhoda je, že při otevření šuplíku aplikací se automaticky aktivuje klávesnice, což může být trochu rušivé.

Závěr

Realme 12+ je skvělý telefon v nižší střední třídě, který nabízí mnoho funkcí obvykle dostupných u dražších modelů. Jeho výhodou je výborný displej, solidní výkon, dobré kamery a rychlé nabíjení. Pokud hledáte cenově dostupný smartphone s prémiovými funkcemi, Realme 12+ je vynikající volbou. Celkově je Realme 12+ velmi atraktivní volbou pro ty, kteří hledají vyvážený telefon za dostupnou cenu.

Děkujeme společnosti Realme za zapůjčení Realme 12 +.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Realme