Foto: Freepik

Na našem trhu s navigačními aplikacemi jsou hlavně tři jména – jedná se o Google Maps, Waze a Mapy.cz. Vývojáři všech aplikací se snaží neustále přicházet s dalšími novinkami, aby na svou stranu získali další uživatele. Dle naší recenze je pak jasné, že každá tato aplikace slouží trochu jiné skupině uživatelů.

Waze je nejlepší aplikací pro řidiče z jediného důvodu – nabídne aktuální přehled o dopravní situaci. Zatímco Mapy.cz jsou nejlepší aplikací pro milovníky sportů, cyklistiky, běžkaření nebo turistiky. Za mne osobně mají prostě nejlépe zpracované mapové podklady, protože vychází z turistických map.

Právě internetový gigant Seznam.cz, resp. jeho vývojáři, přinesli další novinku do své aplikace Mapy.cz. Pravdou je, že jim tato novinka může získat další kredity a uživatele. Jako prakticky jediná navigační aplikace totiž Mapy.cz nebízejí v sekci Moje Mapy možnost uspořádání podle vlastních preferencí.

Na oficiální účtu Mapy.cz na sociální síti X se objevil doslova tento text: „Nově tedy v Mapách najdete několik možností jejich řazení. Ať už podle abecedy nebo data přidání.“ Každá možnost jakkoliv si personalizovat svůj profil a přizpůsobit si zobrazení a nabídku podle svých preferencí je určitě ze strany uživatelů vítána.

Zdroj: Mapy.cz