Foto: Freepik

Při pokusu o zhotovení screenshotu profilové fotografie se zobrazí oznámení, které naznačuje, že byla tato akce zablokována. Tato nová funkce přidává další vrstvu ochrany soukromí tím, že brání uživatelům v zachycování a sdílení profilových fotografií bez souhlasu majitele, což řeší dříve existující mezeru. Je třeba poznamenat, že uživatelé stále mohou fotit profilovou fotografii pomocí druhého zařízení nebo kamery. Blokováním přímé funkce screenshotu uvnitř aplikace si WhatsApp klade za cíl odradit nepovolané sdílení profilových fotografií a zesílit koncept soukromí a souhlasu uživatelů.

Naší domněnkou je, že WhatsApp tuto funkci zavedl k posílení soukromí uživatelů poskytnutím další vrstvy ochrany proti neoprávněnému přístupu a sdílení profilových fotografií. Profilové fotografie jsou často osobními obrázky, které uživatelé nemusí chtít, aby je ostatní sdíleli nebo ukládali bez jejich souhlasu.

Foto: Freepik

Tím, že umožňuje uživatelům blokovat screenshoty svých profilových fotografií, WhatsApp dává uživatelům větší kontrolu nad jejich soukromím a zajišťuje, že jejich obrázky nejsou sdíleny nebo ukládány bez povolení. Kromě toho tato funkce zabrání zneužití a neoprávněné distribuci profilových fotografií. V některých případech mohou uživatelé používat profilové fotografie ostatních ke škodlivým účelům, jako je například podvod nebo obtěžování. Omezením možnosti pořizovat screenshoty profilových fotografií může WhatsApp snížit riziko, že tyto fotografie budou zneužity nebo distribuovány bez souhlasu majitele.

Funkce pro blokování screenshotů profilových fotografií je k dispozici některým beta testerům, kteří instalují nejnovější aktualizace WhatsApp beta pro Android z Google Play Store, a bude se postupně šířit i na další uživatele v následujících týdnech. Buďte v obraze o novinkách v WhatsAppu sledováním WABetaInfo na X. Můžete také objevit další nové funkce pro WhatsApp beta pro Android, iOS, Web/Desktop a Windows.

Zdroj: Gamebot.cz (odkaz)