Foto: Freepik

Google, respektive mateřská společnost Alphabet, sice patří mezi největší a nejhodnotnější společnosti na světě. Hlavní stránka a design jejich webů je ale docela minimalistický. Většinou se jedná jen o bílou stránku s textovým polem a tlačítkem.

Takto to má Google prakticky od svých začátků. Nyní se ale rozhodl vše změnit. Tedy alespoň částečně. Google totiž přichází s novou přihlašovací stránkou, která má prý přinést čistší design. Pravdou ale je, že změny jsou tak minimalistické, že si toho možná ani nevšimnete.

Foto: Freepik

Na funkočnost to ale prý nebude mít vliv. Celkově mi nový design přijde trochu více v souladu se závazkem společnosti Material Design, kterou zavedla již v roce 2014. Přihlašovací okno je také zarovnané doleva místo na střed. Jeho orientace a velikost se navíc nově přizpůsobuje automaticky velikosti obrazovky.

Znamená to, že i Google přišel na responzivní design. Podle společnosti se sice nový design objevuje na všech typech zařízení, ale nemusí se zcela nutně objevit na starších prohlížečích. Asi největší změnou od roku 2015 bylo umístění textového pole pro vložení hesla na druhou stránku. Nicméně současná změna je prý trvalá a bude se uskutečňovat postuně od 21. února do 4. března 2024.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)