Foto: Freepik

Na nadcházejícím Mobile World Congress (MWC) Deutsche Telekom, hlavní akcionář T-Mobile, představí koncept telefonu s umělou inteligencí, který využívá asistenta k vykonávání úkolů na telefonu bez nutnosti aplikací. Tento asistent, založený na technologii Brain.ai, by mohl nahradit mnoho běžných aplikací tím, že předvídá a generuje další kroky k dosažení cíle uživatele.

Telekom věří, že tento asistent, podobně jako vrátný, bude schopen porozumět cílům uživatele a postarat se o detaily. Místo aby uživatel musel pro dokončení úkolu používat několik aplikací, může prostě požádat telefon, aby úkol provedl za něj.

Foto: Freepik

Tento koncept bude představen na MWC na modelu T Phone Deutsche Telekom, který je již k dispozici na evropských trzích, a na Snapdragon 8 Gen 3 Reference Design, který umožňuje zpracování umělé inteligence přímo na zařízení. I když je tento nový přístup k chytrým telefonům lákavý, reálný produkt pravděpodobně nebude dostupný v obchodech pro zákazníky ještě nějakou dobu.

Tento přístup připomíná Rabbit R1, kapesní zařízení, které také využívá umělou inteligenci k nahrazení aplikací a vykonání různých úkolů. Rabbit R1 je k dispozici k předobjednání, ačkoli prvních pět várků již je vyprodáno. Odeslání je plánováno na červen a červenec 2024 pro zákazníky v USA a Kanadě. Na rozdíl od Rabbit R1 však konkrétní datum vydání asistenta umělé inteligence T Phone zatím není známo.

Zdroj: ZDNet.com (odkaz)