Foto: Freepik

WhatsApp, oblíbená platforma pro komunikaci, pravděpodobně brzy představí svou vlastní funkci pro sdílení souborů podobnou AirDrop. Tato novinka by měla fungovat mezi zařízeními nacházejícími se v blízkosti přímo v rámci aplikace. WhatsApp sice nabízí možnost zaslat do chatu fotografii, video či soubor.

K tomu je ale zapotřebí Wi-fi nebo mobilní data. Funkce AirDrop ale dokáže sdílet soubory i při nedostupnosti internetu. Výše uvedená funkce AirDrop je ale pouze pro zařízení Apple. Stejně tak funguje třeba Realme Share pro Realme. Tato funkce od WhatsAppu by ale měla být dostupná pro všechny nezávisle na modelu zařízení či operačním systému.

Foto: Freepik

Nová funkce WhatsAppu je v současné době ve fázi vývoje a zatím ani neprošla beta testováním. Takže nevíme přesně, kdy bude k dispozici, ale máme určitou ideu, jak by mohla vypadat. Pravděpodobně budou uživatelé muset nějakým způsobem aktivovat funkci, aby odlišili odeslání souboru jiným způsobem než pomocí internetu.

Následně vám to pravděpodobně nabídne možnost výběru druhého zařízení v dosahu vašeho zařízení. I tyto soubory by měly být šifrovány metodou end-to-end. Jestliže zasíláte soubor někomu jinému, než koho máte v kontaktech, tak se druhé straně nezobrazí vaše telefoní číslo. Ohledně dalších podrobností si budeme muset počkat. Nevíme například, kolik souborů nebo o jaké kapacitě bude možné vzájemně sdílet.​

Zdroj: Engadget.com (odkaz)