Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Od společnosti Buxton jsem testoval již mnoho produktů a vždy jejich hodnocení bylo dobré či nadprůměrné. Na rozdíl od konkurenčních značek se Buxton snaží zachovat kvalitní podání zvuku při rozumném poměru cena a výkon. Ve svých kategoriích každopádně jejich produkty vyčnívají. Nedávno jsme testovali jejich špuntová herní sluchátka, která konkurují i slavným Airpods, ale za osminu ceny.

Ale abychom se dostali k dnešnímu testování. Bluetooth reproduktor Buxton BBS 4400 je špičkovým zařízením pro milovníky hudby, kteří si cení kvality, pohodlí a všestrannosti. Tento reproduktor přináší kombinaci moderních technologií, elegantního designu a praktických funkcí, které z něj činí vynikajícího společníka pro poslech hudby doma i na cestách.

Vzhled: Stylový design pro každou příležitost

Bluetooth reproduktor Buxton BBS 4400 se pyšní moderním a stylovým designem. Já ho dostal na testování v růžové barvě, která působí roztomile. Je to rozhodně designový prvek, který oživý každý interiér. Není to ten typ černého nenápadného reproduktoru, který se tváří, jako by zde ani nebyl. S tímto reproduktorem můžete designově pracovat.

Musím ocenit i jeho kompaktní rozměry 12,8 × 7,9 × 7,9 cm (vך×h). Ty zajišťují jednoduchou přenosnost a možnost umístění reproduktoru podle individuálních potřeb uživatele. K malým rozměrům musím zmínit i nízkou hmotnost 0,313 kg, která přidává na pohodlí při přenášení, což činí z tohoto reproduktoru skvělého společníka pro všechny příležitosti.

Ovládání jeto nejjednodušší, které může být. Na jedné straně máte jen velká tlačítka plus a minus a na druhé straně je pak možnost připevnit poutko, tlačítko na vypnutí, tlačítko na přehrávání a tlačítko na aktivaci párování přes bluetooth. Pod těmito tlačítky je navíc pogumovaný kryt, pod kterým nalezneme USB-C, USB-A a klasický audio konektor jack 3,5 mm. Na bočních stranách je pak reproduktor podsvícený LED světly.

Výkon: Kvalitní zvuk pro maximální zážitek

Reproduktor Buxton BBS 4400 disponuje vestavěným zesilovačem s výkonem 15 W, což znamená, že můžete očekávat výrazný a plný zvuk, schopný naplnit i větší místnosti. Technologie Bluetooth ve verzi 5.0 zajistí stabilní spojení a kvalitní přenos hudby bez nepříjemného šumu nebo výpadků signálu. Impedance 3 Ohm přispívá k optimální reprodukci zvuku a věrnému podání hudebního spektra.

Za sebe mohu říci, že jsem ho testoval v různě velkých místnostech a prostorách a na svou velikost dokázal hlasitou hudbou vyplnit i středně velkou místnost. Není tak problém si ho vzít i na nějaký večírek nebo posezení s přáteli. Já si ho s oblibou beru s sebou do batohu a pouštím si třeba rádio nebo zajímavý podcast během svých výletů. Vzhledem k jeho certifikaci IPX7 se nemusím bát, když začne lehce pršet. IPX7 zaručuje, že by mělo být možné ponořit reproduktor na třicet minut do vody do hloubky jednoho metru s tím, že se reproduktoru nic nestane. Sice věřím certifikačním autoritám, ale tento pokus jsem raději vynechal.

Kvalita zvuku: Prožijte hudbu s maximální jasností

Reproduktor BBS 4400 se vyznačuje širokým rozsahem frekvencí od 150 do 20000 Hz, což znamená, že každý tón je reprodukován s maximální jasností a věrností. Tato vlastnost činí tento reproduktor ideálním pro poslech všech hudebních žánrů, od hlubokých basů po vysoké tóny.

Zkoušel jsem na něm pouštět varhaní koncert, kde asi nejlépe uslyšíte kvalitu reproduktoru při reprodukci hlubokých a extrémně vysokých tónů. Některé reproduktory mají tendenci praskat a šumět při výškách a nebo mají nepříjemně přepuzené basy. Tento je však jiný případ. Výško jsou jasné a čisté a hluboké tóny jsou přijemně vytažené, aby hudba měla pohlcující efekt. Zajímavé je, že jsem s tímto reproduktorem slyšel i takové hluboké tóny, které jsem si třeba u sluchátek ani neuvědomoval.

Výdrž: Hudba bez přerušení

S vestavěnou baterií o kapacitě 1800 mAh můžete očekávat až 11 hodin nepřetržitého přehrávání na jedno nabití. Tato vynikající výdrž činí reproduktor Buxton ideálním společníkem na dlouhé cesty, dovolené nebo pro večery plné hudby bez nutnosti častého dobíjení. Nabíjení přes port USB-C je rychlé a pohodlné. Není tak jediný problém vzít si ho s sebou na celodenní výlet nebo i kratší dovolenou bez nutnosti tahat s sebou nabíječku. Pokud se vám vybije, použijete tu stejnou nabíječku jako pro mobilní telefon nebo vaši powerbanku.

Závěr: Kvalitní reproduktor pro každodenní potřeby

Bluetooth reproduktor Buxton BBS 4400 vyniká nejen svým elegantním designem, ale také výkonným zvukem, dlouhou výdrží baterie a praktickými funkcemi. Vestavěný mikrofon umožňuje snadné volání přes handsfree, což zvyšuje jeho všestrannost. Stalo se mi u jiných reproduktorů, že jsem měl spárovaný mobilní telefon a někdo mi zavolal. V tu chvíli já slyšel jeho, ale on mne ne. Než jsem stačil vypnout bluetooth, tak zavěsil. Odolnost vůči vodě podle stupně krytí IPX7 přidává na bezpečnosti a umožňuje používání reproduktoru i v nepříznivých podmínkách. Za sebe tak můžu tento reproduktor jednoznačně doporučit.

Hodnocení recenzenta: 4,7/5

Bluetooth reproduktor Buxton BBS 4400 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají kvalitní přenosný reproduktor s poutavým designem a vynikajícím zvukem. Jeho výdrž baterie, kompaktní rozměry a odolnost vůči vodě činí z tohoto zařízení vynikajícího společníka pro všechny příležitosti. Snadné připojení pomocí Bluetooth 5.0 a praktické nabíjení přes USB-C přidává na celkové pohodlí užívání. Reproduktor Buxton BBS 4400 si zaslouží ocenění za spojení elegancie, výkonu a praktičnosti. Hodnocení je 4,7 z 5, protože mi přijde, že nabídka barevných provedení je příliš malá. Mně se tyto barvy líbí, ale pokud nemáte rádi takto výrazné barvy, tak si nevyberete.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe