Foto: Freepik

Během několika dnů by totiž mělo dojít ke změně pravidel užívání těchto služeb. Díky novým pravidlům může Google vymazat veškerý váš obsah uložený na Gmailu, Google Disku nebo Google Fotkách. Naštěstí Google oznámil tuto věc relativně včas, takže si každý může případně svá data raději stáhnout a zálohovat.

Problém budou mít zejména ti uživatelé, kteří nepoužívají svůj účet pravidelně. Podle produktové manažerky, Ruth Kricheliové, by tato aktualizace měla sjednostit zásady Googlu s průmyslovými standardy. Zároveň pravidla jasně omezí dobu, po kterou Google bude uchovávat vaše osobní údaje.

Foto: Freepik

Problém s neaktivními účty je i v tom, že jsou celkem snadným terčem nejrůznějších útoků. Jedním z důvodů je i častá absence dvoufázového ověření. Druhým důvodem je používání jednoduchých hesel. Změny by měly nastat již od 1. prosince. Účet u Googlu má pak prakticky každý, kdo používá operační systém Android.

Doporučujeme tak alespoň jednou za čas navštívit váš email. Může se totiž hravě stát, že o účet i veškerá data najednou přijdete. Pokud se chcete vyvarovat vymazání, stačí, abyste nahráli nějakou fotku do Google Fotek, soubor na Google Disk nebo stáhli nějakou novou aplikaci na Google Play.

Zdroj: Blog.google (odkaz)