Foto: Freepik

Nyní se ale stala poněkud zajímavá událost ve Velké Británii, kde si jeden zákazník objednal přes oficiální obchod společnosti Apple nový iPhone 15 Pro Max. Uživatel se velice na svůj nový mobilní telefon těšil, ale když přišla jeho zásilka, tak byl velice zklamaný. Obdržel čínskou napodobeninu s Androidem.

Tomuto uživateli to však bylo na první pohled podezřelé a obratem poznal, že se jedná o falešný iPhone. Problémy byly i nadále, protože při zapnutí se zapnul operační systém Android. Uživatel dále poukazoval i na další nesrovnalosti, jako jsou odchylky v designu, balení či předinstalovaných aplikacích.

Otázkou je, kde nastala chyba. Objednávka byla vytvořena řádně a pomocí webových stránek dopravce DPD i na webových stránkách Applu šla tato zásilka sledovat a trasovací číslo na zásilce odpovídá tomu, které je v objednávce. Uživatel se zachoval asi jako každý a obratem kontaktoval podporu Applu.

Apple svolil, že mu zašle místo falešného iPhona nový model pomocí přepravce DHL Express. Bohužel nejde o ojedinělý případ, protože na Redditu se objevili i další uživatelé, kteří si například na oficiálních webových stránkách Applu objednali nový iPhone 15 Pro May a místo toho jim došel loňský model iPhone 14 Pro Max. Uživatelé uvádí, že jim Apple odmítl vyměnit modely. Zdá se, že Apple již není tak spolehlivý, a proto se vyplatí kupovat iPhone v kamenné prodejně, kde si ověříte, že to není jiný model.

Zdroj: Apple.com (odkaz), Reddit.com (odkaz)