Foto: IT pro Tebe, autor: Vendula Erlebachová

Právě díky popularitě konferenčních hovorů jsme rádi, že můžeme otestovat v naší redakcí nový reproduktor Poly Sync 60 od společnosti HP, který by měl sloužit nejen jako kvalitní reproduktor k počítači či mobilním zařízením, ale také pro konferenční hovory. Tento reproduktor má sice ještě sourozence v podobě modelů Poly Sync 40 a Poly Sync 20, ale nyní se budeme bavit pouze o modelu 60.

VZHLED

Reproduktor Poly Sync 60 má kompaktní a stylový design, který se dobře hodí do moderních pracovních prostor, ale stejně dobře zapadne i k vám k počítači. Je až překvapivě lehoučký, ale zároveň vyvedený z kvalitních mateirálů a poměrně bytelný. Přední panel je čistý a jednoduchý, což působí elegantně.

I když je většina reproduktorů spíše válcovitého tvaru, tak tento je podlouhlý kvádr. Většina je pokryta tmavě šedou textilií a v přední části je pak lesklý kovový pruh s ovládacími dotykovými prvky. Celý tento přední panel je pak stylově podsvícen LED osvětlením.

Foto: IT pro Tebe, autor: Vendula Erlebachová

Jednou z vlastností, která mě na Poly Sync 60 zaujala, jsou LED indikátory. Na celé délce reproduktoru jsou umístěny dvě LED, které slouží k signalizaci různých stavů. Když například upravujete hlasitost, LED statusový pruh se posouvá nahoru nebo dolů, aby vám vizuálně ukázal, kde se v rozsahu hlasitosti nacházíte.

Pokud vypnete mikrofon, LED statusový pruh se zbarví červeně a vizuálně vás upozorní, že je mikrofon ztlumený. Tato funkce vám nedovolí zapomenout, že jste v tichém režimu. U jiných modelů bývá obvykle pouze jedna červená kontrolka, která je trochu nenápadná a snadno ji přehlédnete.

Další vlastností, která mě zaujala, jsou mikrofony. Na rozdíl od jiných reproduktorů, které mají pouze jeden mikrofon, má Poly Sync 60 6 mikrofonů, což zajišťuje vynikající zachycení hlasu. Bez ohledu na to, jestli jste blízko nebo daleko od reproduktoru, Sync 60 zachytí zvuk vašeho hlasu nebo hlas ostatních účastníků s úžasnou jasností. Skvěle si tak umím představit použití tohoto reproduktor právě při konferenčních hovorech, kdy se reproduktor postaví na velký konferenční stůl a díky šesti mikrofonům zaznamená každý zvuk z jakékoliv části místnosti.

Podle specifikací mají mikrofony dosah až 3 metry, ale ve svých testech jsem zjistil, že můj hlas byl slyšet i na vzdálenostech větší než 3 metry. A pokud propojíte druhou jednotku, dosah mikrofonů se ještě zvětší.

KONEKTIVITA

Další skvělou vlastností je možnost bezdrátového propojení dvou reproduktorů Poly Sync 60. To vám umožní uspořádat schůzku s větším počtem lidí a zároveň získat ještě lepší zvukovou kvalitu než s jednou jednotkou. Druhá jednotka se k hlavní jednotce připojí pomocí Bluetooth a celý proces je jednoduchý a trvá jen pár okamžiků.

Foto: IT pro Tebe, autor: Vendula Erlebachová

Tato možnost rozšíření je velmi užitečná a praktická, zejména pokud pořádáte schůzky pro větší skupinu lidí. Se dvěmi jednotkami vás budou vaši kolegové slyšet hlasitě a jasně, a zvuk od vašich protějšků bude znít ještě lépe než u jediného Sync 60, který už tak zní skvěle.

Dalším zajímavým prvkem jsou dva USB porty, které najdete na Poly Sync 60. Pokud používáte po celý den smartphone, určitě oceníte tuto užitečnou funkci. Můžete připojit svůj telefon nebo tablet k reproduktoru a zároveň ho dobíjet, aniž byste potřebovali další volné USB porty na počítači. To je opravdu dobrá vlastnost, kterou u reproduktorů jinak často nevidíme.

Co se týče možností připojení, Poly Sync 60 nabízí dvě možnosti:

  1. USB: Můžete připojit Sync 60 k USB portu na svém počítači pomocí dodávaného USB-A kabelu. Součástí balení je také USB-A to C převodník.

  2. Bluetooth: Sync 60 vám také umožňuje bezdrátové připojení k vašim mobilním zařízením bez nutnosti použití kabelů. Pokud používáte dvě jednotky Poly Sync 60, druhá jednotka se připojí k hlavní jednotce pomocí Bluetooth, takže nemusíte řešit žádné kabely.

Když používáte USB kameru, nemusíte zabírat další port na počítači. Stačí ji připojit do průchozího portu na Poly Sync 60 a máte hotovo. Je to opravdu flexibilní zařízení s mnoha možnostmi připojení, ať už připojíte reproduktor k počítači nebo bezdrátově k mobilním zařízením, nastavení a používání Poly Sync 60 je velmi snadné.

Foto: IT pro Tebe, autor: Vendula Erlebachová

ZVUK

Kvalita zvuku je klíčovým aspektem každého reproduktoru, a Poly Sync 60 je podle našeho mínění v tomto ohledu velice kvalitní. Reproduktor disponuje 6 vestavěnými mikrofony, což umožňuje snímat zvuky až do vzdálenosti 3 metrů. To je velmi užitečné pro konference v malých a středních místnostech.

Kvalita přehrávaného zvuku je pak naprosto dostačující a ve výškách ani v hloubkách nepraská či nešumí. Možná bychom uvítali možnost vyšší maximální hlasitosti zvuku. Zvuk je samozřejmě velice subjektivní záležitostí, ale já osobně musím říct, že zvuk Poly Sync 60 mě přijde jako velice dobrý a uspokojivý. Celkově to byl velmi příjemný a bohatý zvuk, nebylo v něm nic plechového.

ZÁVĚR

Samozřejmě, že můj názor na zvuk Poly Sync 60 je subjektivní. Celkově jsem opravdu nadšený z Poly Sync 60. Jeho atraktivní vzhled je jen začátek, protože je to skutečně vysoce kvalitní zařízení nejen pro váš obchodní život. Ať už potřebujete kvalitní hovor pro sebe nebo pro tým, Sync 60 je skvělým produktem, který stojí za zvážení. Navíc výborně zprostředkuje i zvuk při přehrávání filmů a hraní her. Nabízí spoustu funkcí a možnost rozšíření ho činí výjimečným ve srovnání s konkurencí.

Zajímavou vlastností jsou také LED indikátory, které vám poskytují jasný přehled o stavu zařízení. Dalším plusem je možnost nabíjení vašich mobilních zařízení přímo na Poly Sync 60, a průchozí port pro USB kameru vám ušetří potřebné USB porty na počítači. Vzhledem k všem těmto skvělým vlastnostem a flexibilitě jeskvělou volbou pro každého, kdo potřebuje kvalitní reproduktor pro své konferenční hovory vybavený hned šesti mikrofony. Jedinou nevýhodou z našeho pohledu je nutnost připojení reproduktoru do sítě. Nicméně jde o maličkost.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností HP