Foto: Pixabay

V současné době asi nejpopulárnější sociální sítí je TikTok, ale ani jeho vývojáři neusínají na vavřínech a přicházejí s novými funkcemi a službami. Jednou z dalších funkcí, které právě do TikToku přichází je i časový limit pro mladistvé, kteří brouzdají celé dny na této sociální síti.

Mladistvý tak budou moci strávit na TikToku pouze 60 minut denně a pro menší uživatele zde bude vylepšená možnost správy jejich účtu rodiči. TikTok se tímto způsobem snaží ovlivnit negativní dopady nadměrného trávení mladistvých u mobilního telefonu na jejich psychiku.

Foto: Pixabay

Denní limit 60 minut pro uživatele mladší 18 let není stanoven náhodou, ale byl určen ve spolupráci s Digital Wellness Lab na Boston Children’s Hospital. Po uplynutí této doby se objeví na displeji upozornění o překročení časového limitu. Poté se aplikace bohužel nezablokuje, ale dá možnost mladistvým zadat kód, po kterém se znovu aplikace obnoví.

Nicméně v TikToku věří, že se mladiství uživatelé alespoň zamyslí nad množstvím času, který zde tráví. V případě, že budou opakovaně zadávat kód a pravidelně budou překračovat časový limit 100 minut denně, budou vyzváni k zadání vlastního časového limitu, který by byli schopni dodržovat. U dětí může prodloužit limit pouze rodič a jen o 30 minut.

Nová funkce je pak zařazená do modelu Family Pairing, díky které mohou mít rodiče takřka absolutní kontrolu nad účtem dítěte a mohou nastavovat různé časové limity. Například o víkendech může být čas delší, než ve školní den. V rámci Family Pairing je nastavený i čas, kdy nemohou dostávat upozornění z této aplikace. Pro uživatele od 13 do 15 let je to po 21. hodině, zatímco pro mladistvé ve věku 16 až 17 let je to po 22.hodině. Starší uživatelé si podobný časový limit mohou nastavit sami, aby v noci nebyli rušeni.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)