Foto: Pixabay

Ty se obecně dají dělit na dvě skupiny, a to na klasická sluchátka s mušlemi a špunty. Každá sluchátka pak specifický účel. Špunty si vezmete spíše do fitness nebo na běhání, kdežto u klasická sluchátka jsou lepší pro ty, kteří si rádi vychutnají kvalitní zvuk třeba v pohodlí domova. Přesně do této kategorie pak spadají nová sluchátka od společnosti Buxton, konkrétně model Buxton BHP 9800, která jsme naštěstí dostali k hlubšímu otestování.

VZHLED

Námi testovaná sluchátka byly v černé barvě a nutno podotknout, že je to asi nejelegantnější a univerzální barva, která se vám hodí i ke každému outfitu. Sluchátka jsou skládací a přijdou s praktickým obalem, takže po složení zaberou minimum místa a vejdou se do jakéhokoliv batohu či kabelky. Náušníky jsou pak vyrobené z měkké PU kůže a jsou velice pohodlné.

Foto: poskytnuto spolenčostí Buxton, se souhlasem společnosti

FUNKCE

Mezi základní technické parametry patří rozhodně tradiční frekvenční rozsah 20 Hz – 20 000 Hz, citlivost 97 dB a impedance 32 Ω. Poměrně překvapivý byl i obsah balení, kde mimo sluchátek byl i ochranný obal, USB-C nabíjecí kabel a hlavně audio kabel 3.5 mm jack-jack. Takže si sluchátek připojíte jak bezdrátově, tak i pomocí klasického konektoru jack.

Nesmí samozřejmě chybět ani ANC, neboli aktivní potlačování okolního hluku, stavové LED indikátory nebo ovládací prvky hudby a hlasitosti. Při našem testování jsme zkoušeli kvalitu a čistotu zvuku v různě rušných prostředích a nutno podotknout, že jsme okolní hluk téměř neslyšeli a zážitek z poslechu byl maximální.

ZVUK

Zvuk jsme testovali na několika hudebních žánrech i úrovních hlasitosti. Při našem testování jsme nezaznamenali žádný problém. Basy byly příjemné a čisté, stejně jako výšky. Zvuk nepraskal ani nešuměl, a to ani na maximální hlasitost. U některých sluchátek jsou například basy až moc výrazné a působí rušivým dojmem. Zde jsme měli pocit, že basy jen umocňují atmosféru například v akčních filmech.

VÝDRŽ

Spolu s kvalitou hudby je výdrž nejdůležitějším parametrem, který u sluchátek většinou sledujeme. Tento parametr je zároveň trochu subjektivní, protože záleží na vašem nastavení a hlavně na hlasitosti. Výrobce uvádí, že na 50 % hlasitost by měly sluchátka vydržet okolo 22 h přehrávání, což se nám potvrdilo, protože nám vydržely 23,5 hodin. Pokud ale zapnete ANC, tak vám výdrž klesne o cca 10 hodin. Pohotovostní režim je zde okolo 300 h a doba nabíjení nám vycházela na 90 minut, což je více než přívětivé v poměru k tomu, kolik hodin sluchátka vydrží.

ZÁVĚR

Závěrem musíme uznat, že sluchátka Buxton BHP 9800 jsou se svou cenovkou výbornou volbou nejen pro pracovní hovory, hraní her, ale také pro kvalitní zážitek z poslechu hudby či sledování filmů. Jako plus hodnotíme přítomnost ochranného obalu, jack-jack kabelu, kvalitní zvuk a dlouhou výdrž. Hledali jsme i nevýhody, ale těch skutečně moc není, a to i vzhledem k cenovce. Zkrátka poměr cena a výkon je zde dobrý. Při porovnání s konkurencí jako je Apple Airpod, které jsou 3x dražší zjistíme, že mají buď stejné nebo i horší parametry.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Buxton