Foto: Pixabay

Starý rok za námi a nový rok před námi a spolu s ním přichází i první aktualizace chatovací aplikace WhatsApp. Dá se očekávat, že stejně jako v loňském roce, tak i letos nás bude zásobovat WhatsApp novinkami, které jsou buď revoluční nebo se kterými se jen snaží dohnat konkurenci.

Největší novinkou v nejnovější aktualizaci je pak tzv. „uchovaná zpráva“. To je totiž taková zpráva, která byla původně označená jako mizející, ale kterou si i přesto chcete uchovat. Jinými slovy zůstane pro všechny účastníky chatu stále viditelná. WhatsApp ale chtěl, aby uživatelé stále měli nějakou kontrolu nad chatem.

Foto: Pixabay

Proto dal uživatelům možnost rozhodnout se mizející zprávu označenou jako uchovanou smazat. Uchovaná zpráva bude označena malou ikonkou záložky zobrazené hned vedle data publikace. Pokud se zobrazuje tato ikonka, je zpráva uchovávaná nehledě na to, zda již vypršel časový interval mizejících zpráv.

Každý uživatel pak má ale možnost, jak již bylo řečeno, tuto zprávu smazat. Celá funkce působí docela zmateně a je ještě ve vývoji, takže konečná podoba není známá. Bohužel ani nevíme, kdy by mohla přijít reálná a ostrá verze. Nicméně působí nelogicky mít mizející zprávu, která nezmizí, ale lze uchovat.

Zdroj: WABetaInfo.com (odkaz)