Foto: poskytnuto společností Huawei, se souhlasem společnosti

VZHLED

Již na první pohled nás u Huawei Watch GT3 SE překvapila velice nízká hmotnost, a to pouhých 35,6 g a velice příjemné materiály. I když jsou lehké, působí na ruce dominantně a jsou zároveň velice odolné, což dokazuje i fakt, že se s nimi můžete potopit až do hloubky 50 m. Nejdůležitější na hodinkách je ale ciferník, který je v tomto případě tvořen 1,43″ AMOLED displejem.

Poměrně velký displej nakonec hodnotíme jako velkou výhodu, protože díky tomu veškeré údaje najdete obratem bez jakýchkoliv problémů. Dle našeho mínění se Huawei povedlo krásně snoubit fitness náramek a elegantní business hodinky, což platí o celé řadě Watch 3. Mnohdy býval totiž problém, když máte fitness náramek, ale chcete si vzít oblek a jít do práce.

FUNKCE

U chytrých hodinek Huawei Watch GT3 SE nalezneme zcela pochopitelně všechny obvyklé funkce, jako jsou hodiny, stopky a fitness režim. Tyto hodinky pak můžete spárovat s aplikací Huawei Health ve vašem mobilním telefonu a díky tomu získáte přehled o kvalitě vašeho spánku, míře stresu během dne, okysličení krve nebo monitoring vaší srdeční frekvence.

V případě, že hodinky zaznamenají vaši nadměrnou únavu, doporučí vám napít se a pokud zjistí, že delší dobu sedíte, navrhnou vám vstát a rozhýbat se. Ve fitness režimu nazvaném TruSport pak máte více než stovku nejrůznějších sportovních a tréninkových režimů, jako je běh, turistika, plavání, jóga, cyklistika, outdoor, fitness, lyžování nebo skákání přes švihadlo.

Veškeré údaje pak hodinky zpracovávají a vyhodnocují vaši kondici i zdatnost, protože si pamatují vaše předchozí výsledky. Za zmínku stojí také vylepšený monitoring spánku s řešením TruSleep 3.0, což v praxi znamená, že během spánku vás hodinky neustále monitorují a zjišťují, zda máte hluboký spánek nebo bdíte.

Na první pohled se to může zdát zbytečné, ale ve finále vám to může zachránit zdraví, protože díky této funkci můžete odhalit spánkovou apnoe, což je nemoc, která může vést k obezitě, cukrovce a dalším nemocem. Mimo to vám hodinky monitorují spálené kalorie a dokonce dokážou předpovídat a monitorovat váš menstruační cyklus.

VÝDRŽ

Čím se ale tyto hodinky liší od svých sourozenců je výdrž, kdy u modelu Huawei Watch GT3 SE se dostaneme až na více než 14 dní běžného používání a při velmi vytíženém provozu nám vydrželi 6 dní, což považujeme za nadprůměrné. Při cestě na dovolenou si tak ani nemusíte brát nabíječku.

ZÁVĚR

Závěrem můžeme konstatovat, že se jedná o další model z řady Watch 3, který se stane prakticky vaší sekretářkou, která vám připomíná schůzky, došlou poštu, hlídá vaše zdraví a pitný režim a především vaše sportovní výkony. Hodinky jsou příjemné, lehké, velice elegantní a z příjemných kvalitních materiálů, takže není důvod, abychom je nedoporučili.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Huawei