Foto: Pixabay

Lenovo Go USB-C

Jako první jsme testovali bezdrátovou myš Lenovo Go, kde již z názvu vyplývá, že je to zařízení určené na cesty nebo na home-office. Již na první dotyk byla myš velice příjemná a pohodlná, což nás překvapilo vzhledem k její poměrně malé velikost. Pro větší ruku je lepší zvolit pozici drápů než celé dlaně, ale i tak se drží skutečně pohodlně.

Je zřejmé, že Lenovo hledalo kompromis mezi mobilní myší na cesty a plnohodnotnou kancelářskou myší. Vzhledem k různým velikostem dlaně uživatelů je to dost těžký úkol. Při používání myš pohodlně a krásně klouzala po podložce, takže jsme necítili prakticky žádný odpor ani zatěžování zápěstí.

Myš umožňuje spárovat až tři zařízení zároveň (např. desktop a notebook), mezi kterými můžete jednoduše přepínat pomocí tlačítka nahoře. Na boku zase nalezneme multifunkční tlačítko pro přepínání mezi třemi režimy DPI, a to 800, 1 600 a 2 400 DPI. Pro běžnou práci nám ale stačilo nastavit 1 600 DPI. Pro hraní her pak využijete těch 2 400 DPI. Pokud stisknete multifunkční tlačítko a k tomu budete scrollovat, snižujete a zvyšujete svou hlasitost.

ZÁVĚR

Tato myš nás mile překvapila a rozhodně si umíme představit s ní pracovat každý den. Po celodenní práci nás zápěstí nijak nebolelo, myš neklouzala a reagovala takřka v reálném čase.

Lenovo 65W USB-C AC travel adapter

Dalším testovaným produktem byla cestovní nabíječka Lenovo USB-C AC s výkonem 65W. Výhodou je, že součástí balení je i adaptér pro různé zástrčky, jako USA, EU, AU či UK. Zároveň si tato nabíječka umí poradit s různými hladinami napětí v hotelech či kavárnách, kde je standardně rozptyl od 100V do 240V.

Foto: poskytnuto společností Lenovo se souhlasem společnosti

Co nás ale velice překvapilo bylo i praktické pouzdro, které je zapínatelné a kde máte nabíječku, USB-C kabel i všechny adaptéry přehledně poskládány. Poslední z řady vychytávek, která oceňujeme, je i 1,8 m dlouhý kabel. Bez nabíječky se dneska nehnete a potřebujete ji nejen na mobilní telefon, bezdrátová sluchátka, reproduktor a powerbanku,ale také pro počítač. Můžete tak mít jednu praktickou nabíječku na všechna zařízení. Za naši redakci jde o velice dobrý nápad.

Lenovo Wireless Numeric Keypad

Asi nejdůležitější věc u notebooku po displeji je klávesnice. Záleží na mnoha faktorech, než ji označíme za pohodlnou, protože musí být měkká, dostatečně široká, atd. Zde je však problém, protože šířka klávesnice ovlivňuje šířku notebooku, a tak nemůžete mít malý a praktický notebook s velkou klávesnicí.

Mnoho uživatelů proto využívá výhod externí klávesnice. Ta je sice pohodlnější na psaní, ale mimo notebook s sebou musíte tahat i velkou klávesnici, takže máte větší zátěž, než kdybyste měli jen široký notebook. Lenovo toto vyřešilo poměrně chytře, protože na notebook použilo pohodlnou a širokou klávesnici, která využívá maximální potenciál celé šířky a k tomu nabízí i externí numerickou klávesnici, protože to, co na notebooku chybí je vlastně pouze numerická klávesnice.

Foto: poskytnuto společností Lenovo se souhlasem společnosti

Na této klávesnici je 21 kláves a má skutečně extrémní výdrž, a to až tři měsíce na plné nabití. Klávesnice je bezdrátová, lehoučká, 13 mm tenká a velice pohodlná. Obsahuje dle očekávání všechny standardní klávesy, ale mimo to obsahuje také klávesy pro kalkulačku, backspace a enter.

Za naši redakci je hodnocení ve skrze pozitivní a přijde nám to jako skvělý nápad. Vzhledem k malým rozměrům je skutečně lehká a vejde se všude. Navíc musíme zmínit, že klávesy jsou, jak je již u Lenova zvykem, měkké a příjemné. Díky této numerické klávesnici si upgradujete svůj běžný notebook na plnohodnotný počítač. Rozhodně můžeme doporučit zvláště pro případ práce z domova, kdy čísla zadáváte poměrně často.

Lenovo USBC-Laptop Power Bank 20 000 mAh

Dalším doplňkem, který ocení každý, kdo pracuje z domova jeLenovo Go USB Laptop Power Bank (20000 mAh). Z našeho pohledu jde o dobrý nápad, který se v budoucnu stane určitě nezbytným doplňkem. Díky velké kapacitě totiž slouží jako záložní zdroj energie pro váš notebook.

Určitě se vám totiž stalo, že jste zapomněli nabít notebook, ale jeli jste na konferenci či služební cestu a neměli možnost ho nikde po cestě nabít. Právě pro tyto případy vám pomůže powerbanka od Lenova. V autě si připojíte notebook a na konferenci již dorazíte s plnou baterií. Powerbanku však nemusíte využít jen pro notebook, ale jakékoliv zařízení včetně mobilu, sluchátek, reproduktory a mnoho dalšího.

Je to zkrátka zásobárna energie na cesty. Má navíc integrované porty USB-C a USB-A a současně dokáže nabít až tři zařízení. Jedinou nevýhodou powerbank je jejich vysoká hmotnost, která je přímo úměrná kapacitě. O to více jsme byli překvapeni, když jsme zjistili, že tato powerbanka má pouze 390g.

Lenovo reproduktor GO

Lenovo přišlo také se svým vlastním reproduktorem, který oceníte nejen při práci z domova. Tento reproduktor však v sobě skrývá větší potenciál, a to hlavně při pracovních videokonferencích, které jsou při práci z domova velice časté až na denním pořádku. Reproduktor má dokonce certifikaci přímo pro Microsoft Teams.

V tomto reproduktoru jsou zároveň integrovány dva všesměrové mikrofony, které navíc dokážou velice významně potlačit okolní hluk. Reproduktor se ovládá poměrně intuitivně, a to pomocí ovládacího kolečka pro hlasitost, několik tlačítek a přehledné LED diody.

Reproduktor má i praktické pouzdro, což musíme také ocenit. Je vždy lepší mít na vše pouzdro, než nechat veškeré příslušenství volně povalovat po batohu. Zvuk nám každopádně přišel velice čistý a nepřehnaný. Ve výškách nijak nepraskal a hloubku obstojně ustál. Musíme přiznat, že jsem si tento reproduktor užili i na klasický poslech hudby a bez problému zaplnil celou místnost. Rozhodně ho také můžeme doporučit.

Batoh Lenovo Professional Backpack

Poslední třešničkou v sérii všemožných doplňků a gadgetů pro práci z domova je i praktický batoh. Batohů známe z vlastní zkušenosti mnoho, ale většinou se objevil problém v chatrném provedení, kdy byť byl konstruován na notebook se po chvilce rozpáral. Již na první pohled je tento batoh zcela odlišné kvality a materiál použitý na batohu působí rozhodně pevně.

Batoh má dostatečný objem nejen na notebook, který zde má speciální chráněnou kapsu, ale vejde se sem celé příslušenství včetně vaší kanceláře. Hlavní funkcí tohoto batohu není jen schopnost pohodlně transportovat svoji kancelář včetně kompletního vybavení, ale také ochránit vaše zařízení od nepříznivých povětrnostních podmínek i nepříjemných pádů.

Foto: poskytnuto společností Lenovo se souhlasem společnosti

I když je batoh pevný a bytelný, tak váží jen něco málo přes jedno kilo a rozhodně nepůsobí nijak mohutně. Jedná se stále o elegantní pracovní batoh, který je vybaven i bederním pásem pro pohodlné a zdravé nošení. Závěr testování je takový, že se rozhodně nemusíte bát do tohoto batohu vložit i dražší zařízení. Rozhodně doporučujeme do batohu investovat, protože v případě levné alternativy hrozí, že pro ušetření pár stovek vám promokne počítač za několik desítek tisíc. 

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Lenovo